Micro-credential: Exercise testing and prescription

Start op 12.02.2024

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DCLOEX Nederlands
Tags: Micro-credentials , Beweging- en Sport , Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Beschrijving

Micro-credentials zijn korte academische opleidingen die voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van de Universiteit Gent. Zowel inhoudelijk als praktisch is de uitbouw van een micro-credential in de eerste plaats gericht op de noden van professionals. De focus van de opleiding ligt op een welomlijnde set aan leerresultaten, afgestemd op het beoogde publiek.

Ze bestaan uit een beperkt aantal vakken waaraan studiepunten of credits zijn gekoppeld. Voor het volgen van een micro-credential zet je dan ook leerkrediet in. Doorloop je de opleiding met succes, dan ontvang je creditbewijzen van de afzonderlijke vakken en een erkend getuigschrift dat een duidelijke meerwaarde biedt voor professionals en werkgevers.

Programma

In een beroepscontext zijn Masters LO en Bewegingswetenschappen, Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, Master in Geneeskunde (met postgraduaat Sportgeneeskunde) actief bezig met de begeleiding van mensen die willen sporten als onderdeel van een gezonde levensstijl of recreatieve en competitieve sporters die trainen voor een bepaalde doelstelling (marathon, Mont Ventoux, Marmotte, …).

De begeleiding van deze personen start met het evalueren van de beginsituatie aan de hand van een inspanningstest, gevolgd door het analyseren en opstellen van trainingszones, tot het uiteindelijk voorschrijven van en opvolgen van inspanning in een opgesteld programma.

Dit opleidingsonderdeel zal een framewerk aanleveren waarin de bovenstaande stappen in het begeleidingsproces uitgewerkt worden vanuit een wetenschappelijk referentiekader zodat deze direct in de praktijk toepasbaar zijn.

Deze zullen aangebracht worden via een mix van werkvormen (hoorcollege, practica, begeleide werkcolleges) zodat de onmiddellijke vertaling van theorie naar praktijk mogelijk wordt.

Opmerkingen

Dit is een micro-credential type 4. Dit zijn micro-credentials opgebouwd uit nieuwe inhouden of inhouden van bestaande initiatieven levenslang leren.

Dit is een 2de semestervak. Meer info vind je hier.

Cursusnummer:
DCLOEX
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Startdatum:
12.02.2024
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.