Micro-credential: Exercise testing and prescription

Starts on 12.02.2024

Medicine

Interested?

More information
° DCLOEX NL
Tags: Micro-credentials , Beweging- en Sport , Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Description

Micro-credentials zijn korte academische opleidingen die voldoen aan de hoge kwaliteitsstandaarden van de Universiteit Gent. Zowel inhoudelijk als praktisch is de uitbouw van een micro-credential in de eerste plaats gericht op de noden van professionals. De focus van de opleiding ligt op een welomlijnde set aan leerresultaten, afgestemd op het beoogde publiek.

Ze bestaan uit een beperkt aantal vakken waaraan studiepunten of credits zijn gekoppeld. Voor het volgen van een micro-credential zet je dan ook leerkrediet in. Doorloop je de opleiding met succes, dan ontvang je creditbewijzen van de afzonderlijke vakken en een erkend getuigschrift dat een duidelijke meerwaarde biedt voor professionals en werkgevers.

Program

In een beroepscontext zijn Masters LO en Bewegingswetenschappen, Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen, Master in Geneeskunde (met postgraduaat Sportgeneeskunde) actief bezig met de begeleiding van mensen die willen sporten als onderdeel van een gezonde levensstijl of recreatieve en competitieve sporters die trainen voor een bepaalde doelstelling (marathon, Mont Ventoux, Marmotte, …).

De begeleiding van deze personen start met het evalueren van de beginsituatie aan de hand van een inspanningstest, gevolgd door het analyseren en opstellen van trainingszones, tot het uiteindelijk voorschrijven van en opvolgen van inspanning in een opgesteld programma.

Dit opleidingsonderdeel zal een framewerk aanleveren waarin de bovenstaande stappen in het begeleidingsproces uitgewerkt worden vanuit een wetenschappelijk referentiekader zodat deze direct in de praktijk toepasbaar zijn.

Deze zullen aangebracht worden via een mix van werkvormen (hoorcollege, practica, begeleide werkcolleges) zodat de onmiddellijke vertaling van theorie naar praktijk mogelijk wordt.

Remarks

Dit is een micro-credential type 4. Dit zijn micro-credentials opgebouwd uit nieuwe inhouden of inhouden van bestaande initiatieven levenslang leren.

Dit is een 2de semestervak. Meer info vind je hier.

Course number:
DCLOEX
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Medicine
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023, 2023 - 2024
Starting date:
12.02.2024
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.