De strijd tegen (chronische) inflammatie: een gids voor kinesitherapeuten

Start op 23.05.2024

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° IC_CIK24 Nederlands
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , sport , Levensstijl

Beschrijving

Len De Nys, wiens vorige dagopleiding 'Trainen voor een langer leven' een resonantie vond bij velen van onze deelnemers, neemt u tijdens deze nieuwe navorming mee op een diepgaande reis door de complexiteit van inflammatoire processen in het lichaam. Tijdens deze dagopleiding exploreren we de verborgen links tussen chronische inflammatie en een spectrum aan ziektebeelden - van musculoskeletale letsels tot neurologische, cardiometabolische, autoimmune en psychologische aandoeningen.

Deze navorming cursus schept een verhelderend licht op het onderscheid tussen acute en chronische ontsteking, en biedt een uitdieping in evidence-based anti-inflammatoire strategieën binnen trainings- en revalidatieprogramma’s. Voorts zal er een specifieke uitdieping plaatsvinden voor diverse veelvoorkomende ziektebeelden die kinesitherapeuten in de praktijk tegenkomen, gericht op het temperen van chronische ontsteking.

Uw deelname zal niet enkel uw theoretische kennis verrijken, maar ook een praktisch raamwerk bieden, dat direct inzetbaar is binnen uw professionele praktijk, om zodoende een betere patiëntenzorg te kunnen waarborgen.

Leerdoelen

1. Verdiept ‘Inzicht in Inflammatie’: De deelnemers zullen een grondig begrip verwerven van de mechanismen achter (chronische) inflammatie en de implicaties hiervan op gezondheid en fysieke prestaties. Dit omvat inzicht in de biochemische en fysiologische processen, alsmede de systemische effecten binnen het lichaam;

2. Toepassen van ‘Kennis op Beweging, Voeding en Levensstijl’: De deelnemers zullen in staat zijn om evidence-based adviezen te integreren in hun professionele praktijk om inflammatie te moduleren. Hierbij zal speciale aandacht besteed worden aan praktische strategieën en interventies die onmiddelijk toepasbaar zijn op diverse cliëntpopulaties;

3. Integratie in ‘Therapie en Training’: Na de navorming kunnen de deelnemers anti-inflammatoire strategieën implementeren in hun behandel- en trainingsplannen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden die tijdens de workshops en casusbesprekingen zijn verworven.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, Sport- en bewegingswetenschappers, Sportcoaches, Personal trainers, Huisartsen

Opmerkingen

Onze cursussen gaan standaard door van 09.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd). Acrehab - DV.O103194. Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

Accreditatie bij Pro-Q-Kine

Cursusnummer:
IC_CIK24
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
23.05.2024
Lesgevers:
Len De Nys
Contactpersoon:
acrehab@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.