De strijd tegen (chronische) inflammatie: een gids voor kinesitherapeuten

Starts on 23.05.2024

Physiotherapie

Interested?

More information
° IC_CIK24 NL
Tags: Generiek toegankelijke kinesitherapie , sport , Levensstijl

Description

Len De Nys, wiens vorige dagopleiding 'Trainen voor een langer leven' een resonantie vond bij velen van onze deelnemers, neemt u tijdens deze nieuwe navorming mee op een diepgaande reis door de complexiteit van inflammatoire processen in het lichaam. Tijdens deze dagopleiding exploreren we de verborgen links tussen chronische inflammatie en een spectrum aan ziektebeelden - van musculoskeletale letsels tot neurologische, cardiometabolische, autoimmune en psychologische aandoeningen.

Deze navorming cursus schept een verhelderend licht op het onderscheid tussen acute en chronische ontsteking, en biedt een uitdieping in evidence-based anti-inflammatoire strategieën binnen trainings- en revalidatieprogramma’s. Voorts zal er een specifieke uitdieping plaatsvinden voor diverse veelvoorkomende ziektebeelden die kinesitherapeuten in de praktijk tegenkomen, gericht op het temperen van chronische ontsteking.

Uw deelname zal niet enkel uw theoretische kennis verrijken, maar ook een praktisch raamwerk bieden, dat direct inzetbaar is binnen uw professionele praktijk, om zodoende een betere patiëntenzorg te kunnen waarborgen.

Leerdoelen

1. Verdiept ‘Inzicht in Inflammatie’: De deelnemers zullen een grondig begrip verwerven van de mechanismen achter (chronische) inflammatie en de implicaties hiervan op gezondheid en fysieke prestaties. Dit omvat inzicht in de biochemische en fysiologische processen, alsmede de systemische effecten binnen het lichaam;

2. Toepassen van ‘Kennis op Beweging, Voeding en Levensstijl’: De deelnemers zullen in staat zijn om evidence-based adviezen te integreren in hun professionele praktijk om inflammatie te moduleren. Hierbij zal speciale aandacht besteed worden aan praktische strategieën en interventies die onmiddelijk toepasbaar zijn op diverse cliëntpopulaties;

3. Integratie in ‘Therapie en Training’: Na de navorming kunnen de deelnemers anti-inflammatoire strategieën implementeren in hun behandel- en trainingsplannen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden die tijdens de workshops en casusbesprekingen zijn verworven.

Doelgroep

Kinesitherapeuten, Sport- en bewegingswetenschappers, Sportcoaches, Personal trainers, Huisartsen.

Remarks

Onze cursussen gaan standaard door van 09.00 tot 17.00 uur, tenzij anders vermeld.

  • Koffiepauzes, lunch en cursusmateriaal zijn inbegrepen.

Betalen via kmo-portefeuille: 30% korting (goedgekeurd). Acrehab - DV.O103194.

  • Update: Deze specifieke navorming heeft recht op steun vanuit de KMO-Portefeuille.

Accreditatie voor kinesitherapeuten goedgekeurd

  • PQK Algemeen Kwaliteitslabel: 14 punten

Indien u als arts deelneemt en accreditatie wenst gelieve ons vooraf aan de activiteit hieromtrent te contacteren.

Course number:
IC_CIK24
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
23.05.2024
Lecturers:
Len De Nys
Contact person:
acrehab@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.