Bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en de perinatale kinesitherapie

Start op 01.01.2024

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000015 Nederlands
Tags: Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Beschrijving

Deze twee jaar durende opleiding wordt ingericht door de Universiteiten van Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven.

De opleiding wil inspelen op de reële nood aan goed opgeleide therapeuten in de klinische praktijk. De opleiding bestaat uit een gedeelte theoretisch onderwijs aangevuld met een praktijkgedeelte op individuele basis.

Pelvische reëducatie omvat de anatomie van het bekken en de bekkenorganen, de urologische, gynaecologische, anorectale en seksuele fysiologie en pathologie, hun onderzoeken en specifieke behandelingsvormen. Specifieke aandacht wordt besteed aan de pijnproblematiek. De behandeling richt zich zowel op vrouwen en mannen, als op kinderen met deze specifieke bekkenklachten. Pelvische reëducatie omvat een waaier aan mogelijkheden waaronder elektrostimulatie, biofeedbacktraining, blaastraining, rectale ballontraining, gepersonaliseerde oefentherapie... . De therapie is gebaseerd op evidentie.

De meerderheid van de lesgevers zijn medewerkers van de 4 Universiteiten. Het team van lesgevers bestaat uit arts-specialisten en paramedici uit verschillende Universiteiten. Daarnaast wordt ook samengewerkt met buitenlandse lesgevers. Een extra troef zijn de dagen stage in de verschillende Universitaire Ziekenhuizen en bij zelfstandige therapeuten.

Programma

De opleiding bestaat uit:

  • 33 lesdagen
  • 20 stagedagen
  • Eindwerk (groepswerk) + voorstelling tijdens een symposium

Meer informatie over deze opleiding kan u vinden op de website van UA.

Cursusnummer:
DLLL000015
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
01.01.2024
Contactpersoon:
Joelle.roenen@uantwerpen.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.