Bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en de perinatale kinesitherapie

Starts on 01.01.2024

Physiotherapie

Interested?

More information
° DLLL000015 NL
Tags: Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Description

Deze twee jaar durende opleiding wordt ingericht door de Universiteiten van Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven.

De opleiding wil inspelen op de reële nood aan goed opgeleide therapeuten in de klinische praktijk. De opleiding bestaat uit een gedeelte theoretisch onderwijs aangevuld met een praktijkgedeelte op individuele basis.

Pelvische reëducatie omvat de anatomie van het bekken en de bekkenorganen, de urologische, gynaecologische, anorectale en seksuele fysiologie en pathologie, hun onderzoeken en specifieke behandelingsvormen. Specifieke aandacht wordt besteed aan de pijnproblematiek. De behandeling richt zich zowel op vrouwen en mannen, als op kinderen met deze specifieke bekkenklachten. Pelvische reëducatie omvat een waaier aan mogelijkheden waaronder elektrostimulatie, biofeedbacktraining, blaastraining, rectale ballontraining, gepersonaliseerde oefentherapie... . De therapie is gebaseerd op evidentie.

De meerderheid van de lesgevers zijn medewerkers van de 4 Universiteiten. Het team van lesgevers bestaat uit arts-specialisten en paramedici uit verschillende Universiteiten. Daarnaast wordt ook samengewerkt met buitenlandse lesgevers. Een extra troef zijn de dagen stage in de verschillende Universitaire Ziekenhuizen en bij zelfstandige therapeuten.

Program

De opleiding bestaat uit:

  • 33 lesdagen
  • 20 stagedagen
  • Eindwerk (groepswerk) + voorstelling tijdens een symposium

Meer informatie over deze opleiding kan u vinden op de website van UA.

Course number:
DLLL000015
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
01.01.2024
Contact person:
Joelle.roenen@uantwerpen.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.