Basisopleiding Perinatale Psychiatrie en Infant Mental Health

Start op 10.09.2024

Geneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000029 Nederlands
Tags: Geneeskunde , Verpleegkunde en vroedkunde

Beschrijving

In deze 4-daagse opleiding krijg je een basispakket theoretische kaders en praktische tools om aan de slag te gaan met de mentale gezondheid van moeder, partner en baby in de periode rond de zwangerschap tot een jaar na de bevalling.

Je krijgt tools om

  • signalen en symptomen te detecteren
  • vragen te stellen naar psychische problemen
  • emotionele veranderingen bespreekbaar te maken
  • een behandeling of begeleiding op te starten
  • door te verwijzen naar de gepaste zorg- en hulpverlening

We geven ook extra aandacht aan partners/vaders, middelengebruik, zelfzorg van de zorg- of hulpverlener, infant mental health, seksualiteit, gespreksvaardigheden en casusbesprekingen.

Vanuit een solide theoretisch kader en de laatste wetenschappelijke inzichten maken we de vertaalslag naar de praktijk en bieden we je in deze opleiding eenvoudige tools, tips en methodieken op een inspirerende, interactieve en uitdagende manier.

Dit is een initiatief van The GHALL (UGent) in samenwerking met het Vlaams Expertisenetwerk Perinatale Mentale Gezondheid.

Programma

Het gedetailleerde programma van deze 4-daagse opleiding vind je hier (onder voorbehoud van kleine wijzigingen).

Opmerkingen

De opleidingsverantwoordelijke is An-Sofie Van Parys. Bij vragen over of interesse in de opleiding, gelieve contact op te nemen met haar.

Opgelet: U kan zich niet automatisch inschrijven voor deze opleiding, maar dient zich eerst aan te melden bij An-Sofie Van Parys. ! Wanneer An-Sofie Van Parys uw aanmelding positief beantwoordt, dan mag u inschrijven via het winkelmandje op deze pagina.

Cursusnummer:
DLLL000029
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
10.09.2024
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.