Basisopleiding Perinatale Psychiatrie en Infant Mental Health

Starts on 10.09.2024

Medicine

Interested?

More information
° DLLL000029 NL
Tags: Geneeskunde , Verpleegkunde en vroedkunde

Description

In deze 4-daagse opleiding krijg je een basispakket theoretische kaders en praktische tools om aan de slag te gaan met de mentale gezondheid van moeder, partner en baby in de periode rond de zwangerschap tot een jaar na de bevalling.

Je krijgt tools om

  • signalen en symptomen te detecteren
  • vragen te stellen naar psychische problemen
  • emotionele veranderingen bespreekbaar te maken
  • een behandeling of begeleiding op te starten
  • door te verwijzen naar de gepaste zorg- en hulpverlening

We geven ook extra aandacht aan partners/vaders, middelengebruik, zelfzorg van de zorg- of hulpverlener, infant mental health, seksualiteit, gespreksvaardigheden en casusbesprekingen.

Vanuit een solide theoretisch kader en de laatste wetenschappelijke inzichten maken we de vertaalslag naar de praktijk en bieden we je in deze opleiding eenvoudige tools, tips en methodieken op een inspirerende, interactieve en uitdagende manier.

Dit is een initiatief van The GHALL (UGent) in samenwerking met het Vlaams Expertisenetwerk Perinatale Mentale Gezondheid.

Program

Het gedetailleerde programma van deze 4-daagse opleiding vind je hier (onder voorbehoud van kleine wijzigingen).

Remarks

De opleidingsverantwoordelijke is An-Sofie Van Parys. Bij vragen over of interesse in de opleiding, gelieve contact op te nemen met haar.

Opgelet: U kan zich niet automatisch inschrijven voor deze opleiding, maar dient zich eerst aan te melden bij An-Sofie Van Parys. ! Wanneer An-Sofie Van Parys uw aanmelding positief beantwoordt, dan mag u inschrijven via het winkelmandje op deze pagina.

Course number:
DLLL000029
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Medicine, Health Sciences, Nursing
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
10.09.2024
Contact person:
ghall@ugent.be
Location

Campus UZ Gent

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.