Van bitewing tot CBCT radiologie in de algemene tandartspraktijk

28.11.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000104 Nederlands
Tags: Tandheelkunde en mondzorg , Lezingen en Studiedagen

Beschrijving

Het doel van deze cursus is om de deelnemers een overzicht te geven van de verschillende radiografische technieken en die heden in de tandheelkunde worden gebruikt. Zowel 2D als 3D tandheelkundige radiografische technieken zullen worden behandeld. Er wordt voornamelijk gefocust op de keuze van de radiografische techniek en de stralingsbelasting. Er wordt dieper ingegaan op de principes van ALARA en ALADAIP en hoe deze op een praktische manier te implementeren in de praktijkvoering. Kwaliteitscontrole van de radiografieën en differentiaal diagnose van zowel vaak voorkomende als complexere pathologie zullen worden behandeld. Ook de huidige regelgeving over het gebruik van röntgenstralen in de tandheelkundige praktijk zal aan bod komen.

Opmerkingen

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.b
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Cursusnummer:
DLLL000104
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Tandheelkunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
28.11.2024
Lesgevers:
Maarten Glibert
Véronique Christiaens
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.