Van bitewing tot CBCT radiologie in de algemene tandartspraktijk

28.11.’24

Interested?

More information
° DLLL000104 NL
Tags: Tandheelkunde en mondzorg , Lezingen en Studiedagen

Description

Het doel van deze cursus is om de deelnemers een overzicht te geven van de verschillende radiografische technieken en die heden in de tandheelkunde worden gebruikt. Zowel 2D als 3D tandheelkundige radiografische technieken zullen worden behandeld. Er wordt voornamelijk gefocust op de keuze van de radiografische techniek en de stralingsbelasting. Er wordt dieper ingegaan op de principes van ALARA en ALADAIP en hoe deze op een praktische manier te implementeren in de praktijkvoering. Kwaliteitscontrole van de radiografieën en differentiaal diagnose van zowel vaak voorkomende als complexere pathologie zullen worden behandeld. Ook de huidige regelgeving over het gebruik van röntgenstralen in de tandheelkundige praktijk zal aan bod komen.

Remarks

Kan ik achteraf nog annuleren?

  • Kan u niet aanwezig zijn, geef dit dan steeds door via mail aan ntugent@ugent.be of naar ghall@ugent.b
  • Indien je meer dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of meer dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je 75% van het inschrijvingsgeld terugbetaald. 25% blijft dus verschuldigd als administratieve kost.
  • Indien je minder dan 21 dagen (vóór de start van een hoorcollege) of minder dan 30 dagen (vóór de start van een les met practicum) annuleert, dan krijg je niets terugbetaald.

Course number:
DLLL000104
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Dentistry
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
28.11.2024
Lecturers:
Maarten Glibert
Véronique Christiaens
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.