21.05.’22

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° LEZ020 Nederlands
Tags: Cultuur, kunst, muziek, film, theater

Beschrijving

Marnix Verplancke (Knack) interviewt Michael Ignatieff en Jürgen Pieters over het thema TROOST

Wat is troost en waarom praten we er de jongste tijd zoveel over? Covid is ongetwijfeld een deel van het antwoord. Maar er is meer: troost is een typisch menselijke ervaring. De mens heeft nood aan troost. We kennen het gevoel allemaal. Maar wanneer we willen uitleggen wat troost precies is en hoe troost werkt, valt er vaak een stilte.

Op zaterdag 21 mei gaan Michaël Ignatieff en Jürgen Pieters over deze vragen in gesprek. Ze hebben beiden een boek geschreven over troost en over het feit dat we ons juist door kunst getroost weten. Ignatieff en Pieters worden in hun gesprek begeleid door Knack-recensent Marnix Verplancke.

  • In Troost: Als licht in donkere tijden (Cossee, 2021) kijkt Michael Ignatieff naar momenten in het leven en werk van vooraanstaande denkers en kunstenaars (Montaigne, Karl Marx, Albert Camus, Primo Levi) en laat zien waar zij de troost en de moed vandaan haalden om veerkrachtig te zijn in moeilijke periodes.
  • In Een boekje troost (Borgerhoff & Lamberigts, 2021) gaat Jürgen Pieters dieper in op de troostende werking van literatuur.

Opmerkingen

Meer informatie en inschrijven via onze partner Avansa.

Cursusnummer:
LEZ020
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Kunst en cultuur, Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
21.05.2022
Lesgevers:
Jürgen Pieters
Michael Grant Ignatieff
Contactpersoon:
humanitiesacademie@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.