21.05.’22

Interested?

More information
° LEZ020 NL
Tags: Cultuur, kunst, muziek, film, theater

Description

Marnix Verplancke (Knack) interviewt Michael Ignatieff en Jürgen Pieters over het thema TROOST

Wat is troost en waarom praten we er de jongste tijd zoveel over? Covid is ongetwijfeld een deel van het antwoord. Maar er is meer: troost is een typisch menselijke ervaring. De mens heeft nood aan troost. We kennen het gevoel allemaal. Maar wanneer we willen uitleggen wat troost precies is en hoe troost werkt, valt er vaak een stilte.

Op zaterdag 21 mei gaan Michaël Ignatieff en Jürgen Pieters over deze vragen in gesprek. Ze hebben beiden een boek geschreven over troost en over het feit dat we ons juist door kunst getroost weten. Ignatieff en Pieters worden in hun gesprek begeleid door Knack-recensent Marnix Verplancke.

  • In Troost: Als licht in donkere tijden (Cossee, 2021) kijkt Michael Ignatieff naar momenten in het leven en werk van vooraanstaande denkers en kunstenaars (Montaigne, Karl Marx, Albert Camus, Primo Levi) en laat zien waar zij de troost en de moed vandaan haalden om veerkrachtig te zijn in moeilijke periodes.
  • In Een boekje troost (Borgerhoff & Lamberigts, 2021) gaat Jürgen Pieters dieper in op de troostende werking van literatuur.

Remarks

Meer informatie en inschrijven via onze partner Avansa.

Course number:
LEZ020
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Art and Culture, Language en Literature
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
21.05.2022
Lecturers:
Jürgen Pieters
Michael Grant Ignatieff
Contact person:
humanitiesacademie@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.