17.06.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° STU010 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Studiedagen

Beschrijving

Taal en recht zitten overal. Taal zit in recht. En recht zit in taal. Gandaius Academy wil onderzoeken belichten die (al dan niet uitdrukkelijk) zowel taalaspecten als juridische aspecten bevatten.

Op het programma staat een brede waaier van interessante onderzoeken: van het recht op vertaling in strafzaken (door Sara Delva) tot meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers (Marie Jacobs) en talige strategieën bij niet-begeleide minderjarigen (Lotte Remue); van meertaligheid in de abortuszorg (Ella van Hest) tot de seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure (Liselot Casteleyn).

Programma

Dinsdag 19 september

Verloop

  • 17.30 - 18.00 u: Ontvangst met broodjes.
  • 18.00 - 18.30 u: Het recht op vertaling in strafzaken - Sara Delva.
  • 18.30 - 19.00 u: Meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers - Marie Jacobs.
  • 19.00 - 19.30 u: Communicatie en talige strategieën tussen niet-begeleide minderjarigen en hun voogd - Lotte Remue.
  • 19.30 - 20.00 u: Sprekersrollen van mannelijke partners die tolken voor hun vrouw tijdens de abortusconsultatie - Ella van Hest.
  • 20.00 - 20.30 u: De seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure - Liselot Casteleyn.

Locatie

Opmerkingen

Onder het label “Gandaius Voorsprong-serie” geeft Gandius Academy het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld, met name aan (jonge) onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie. Zij delen de resultaten van inzichten die ze opdeden in het kader van hun lopend doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld.

Cursusnummer:
STU010
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Locatie

Auditorium F

Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.