23.05.’24

Interested?

More information
° STU010 NL Available online
Tags: Studiedagen

Description

Taal en recht zitten overal. Taal zit in recht. En recht zit in taal. Gandaius Academy wil onderzoeken belichten die (al dan niet uitdrukkelijk) zowel taalaspecten als juridische aspecten bevatten.

Op het programma staat een brede waaier van interessante onderzoeken: van het recht op vertaling in strafzaken (door Sara Delva) tot meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers (Marie Jacobs) en talige strategieën bij niet-begeleide minderjarigen (Lotte Remue); van meertaligheid in de abortuszorg (Ella van Hest) tot de seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure (Liselot Casteleyn).

Program

Dinsdag 19 september

Verloop

  • 17.30 - 18.00 u: Ontvangst met broodjes.
  • 18.00 - 18.30 u: Het recht op vertaling in strafzaken - Sara Delva.
  • 18.30 - 19.00 u: Meertalige rechtsbijstand voor asielzoekers - Marie Jacobs.
  • 19.00 - 19.30 u: Communicatie en talige strategieën tussen niet-begeleide minderjarigen en hun voogd - Lotte Remue.
  • 19.30 - 20.00 u: Sprekersrollen van mannelijke partners die tolken voor hun vrouw tijdens de abortusconsultatie - Ella van Hest.
  • 20.00 - 20.30 u: De seksuele oriëntatie en genderidentiteit in de Belgische asielprocedure - Liselot Casteleyn.

Locatie

Remarks

Onder het label “Gandaius Voorsprong-serie” geeft Gandius Academy het woord aan nieuwere namen in de onderzoekswereld, met name aan (jonge) onderzoekers van de faculteit Recht en Criminologie. Zij delen de resultaten van inzichten die ze opdeden in het kader van hun lopend doctoraatsonderzoek, met bijzondere aandacht voor de praktische toepassing ervan in het werkveld.

Course number:
STU010
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Language en Literature
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Contact person:
gandaius@ugent.be
Location

Auditorium F

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.