Masterclass | TRAINING Preventieadviseur opzettelijke zelfverwonding en suïcide in scholen

14.09.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands

Beschrijving

In deze tweedaagse training leren zorgcoördinatoren/CLB-medewerkers om een schoolprotocol rond opzettelijk zelfverwondend gedrag (ZVG) en suïcide op te stellen. Er wordt een preventief beleid op maat van de school opgemaakt (inclusief materiaal voor preventielessen). Je wordt opgeleid in technieken om in gesprek te gaan met leerlingen en om ouders in te lichten en om betrokken hulpverleners/schoolpersoneel te ondersteunen. Je krijgt handvatten voor risicotaxatie en alle noodzakelijke kennis voor doorverwijzing en opvolging. Bovendien wordt in deze training aangehaald hoe je een eventuele epidemie op school kan counteren en voorkomen.

Trainer: Prof. Dr. Imke Baetens

Data: Donderdag 14 september 2023 en vrijdag 15 september 2023, telkens van 9u30 - 16u

Plaats: Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek

Kostprijs: €190 *

*15% korting voor VUB-alumni en VVKP-leden

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie. Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod, kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Psychologie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
14.09.2023
Lesgevers:
Prof. Dr. I. Baetens
Contactpersoon:
Brucc_pro@vub.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.