Masterclass | TRAINING Preventieadviseur opzettelijke zelfverwonding en suïcide in scholen

14.09.’23

Interested?

More information
NL

Description

In deze tweedaagse training leren zorgcoördinatoren/CLB-medewerkers om een schoolprotocol rond opzettelijk zelfverwondend gedrag (ZVG) en suïcide op te stellen. Er wordt een preventief beleid op maat van de school opgemaakt (inclusief materiaal voor preventielessen). Je wordt opgeleid in technieken om in gesprek te gaan met leerlingen en om ouders in te lichten en om betrokken hulpverleners/schoolpersoneel te ondersteunen. Je krijgt handvatten voor risicotaxatie en alle noodzakelijke kennis voor doorverwijzing en opvolging. Bovendien wordt in deze training aangehaald hoe je een eventuele epidemie op school kan counteren en voorkomen.

Trainer: Prof. Dr. Imke Baetens

Data: Donderdag 14 september 2023 en vrijdag 15 september 2023, telkens van 9u30 - 16u

Plaats: Vrije Universiteit Brussel, Campus Etterbeek

Kostprijs: €190 *

*15% korting voor VUB-alumni en VVKP-leden

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie. Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod, kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief

Meer info op de VUB-website

Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Psychology
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
14.09.2023
Lecturers:
Prof. Dr. I. Baetens
Contact person:
Brucc_pro@vub.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.