Lezing Rudi Vranckx: De evolutie van veiligheid en terrorisme sinds 9/11

02.05.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie

Beschrijving

Sinds 9/11 is de wereld aan enorme veranderingen toe op het vlak van veiligheid, terrorisme en mensenrechten. Uit de assen van de smeulende Twin Towers zou een nieuwe wereldorde verrijzen, een radicale omslag in denken & doen, een talig onvermogen om de gebeurtenis te begrijpen. Angst en terreur (en de terreur van de angst) zouden voortaan de agenda van het beleid gaan bepalen, niet alleen in Amerika maar ook in Europa en de rest van de wereld. Niet enkel ondergingen justitie, politie en veiligheidsdiensten een transformatie, ook de acceptatie van méér controle door het grote publiek veranderde dramatisch.

Vranckx overschouwt op basis van zijn journalistieke ervaring de belangrijkste geopolitieke aardverschuivingen in de wereld sinds 9/11. Een update van zijn bewierookte documentaire De vloek van Osama uit 2011, waarvan de focus uitgaat naar de opkomst en ondergang van IS, de roots van moslimterrorisme, de oorlogen in het Midden-Oosten en in Oekraïne, en de verzengende impact daarvan op het veiligheidsbeleid van westerse landen en de subjectieve veiligheidsbeleving van burgers.

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
02.05.2023
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Q.C.

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.