15.04.’24

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands

Lezingenreeks Dodenzorg: hoe gaan we om met de doden in tijden van klimaatcrisis, pandemieën, en de multiculturele samenleving?

Beschrijving

In verschillende culturele en religieuze tradities bestaan verschillende gebruiken als het gaat om de omgang met de doden. Begraafplaatsen en uitvaartcentra maken steeds meer ruimte voor de groeiende diversiteit in onze samenleving. Maar er is nog nood aan meer gesprek: wat betekent het om de religieuze en culturele vrijheden te garanderen met betrekking tot dodenzorg? Is het soms geoorloofd om grenzen aan die vrijheid op te leggen? Welke hindernissen zijn er vandaag nog om dat te bereiken? En hoe zijn verschillende gebruiken te verzoenen met andere maatschappelijke vraagstukken, zoals de ecologische crisis of publieke gezondheidsoverwegingen?

Programma

Derde lezing in de reeks Dodenzorg.

Vier lezingen op maandagavond in het voorjaar van 2024. Steeds geven twee experts een introductie op het thema van de avond. Daarna gaan ze in gesprek met een moderator en met het publiek. De avonden zijn doorgaans in het Nederlands, met uitzondering van de tweede lezing, die in het Engels plaatsvindt.

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen, Wijsbegeerte en ethiek
Taal:
Nederlands
Startdatum:
15.04.2024
Lesgevers:
In deze lezing gaat moderator Naoual El Yattouti (UA) in gesprek met dr. Chaïma Ahaddour (KUL) en dr. Yvon van der Pijl (UU).
Locatie

UAntwerpen Stadscampus, Lokaal R.007

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.