15.04.’24

Interested?

More information
° n/a NL

Lezingenreeks Dodenzorg: hoe gaan we om met de doden in tijden van klimaatcrisis, pandemieën, en de multiculturele samenleving?

Description

In verschillende culturele en religieuze tradities bestaan verschillende gebruiken als het gaat om de omgang met de doden. Begraafplaatsen en uitvaartcentra maken steeds meer ruimte voor de groeiende diversiteit in onze samenleving. Maar er is nog nood aan meer gesprek: wat betekent het om de religieuze en culturele vrijheden te garanderen met betrekking tot dodenzorg? Is het soms geoorloofd om grenzen aan die vrijheid op te leggen? Welke hindernissen zijn er vandaag nog om dat te bereiken? En hoe zijn verschillende gebruiken te verzoenen met andere maatschappelijke vraagstukken, zoals de ecologische crisis of publieke gezondheidsoverwegingen?

Program

Derde lezing in de reeks Dodenzorg.

Vier lezingen op maandagavond in het voorjaar van 2024. Steeds geven twee experts een introductie op het thema van de avond. Daarna gaan ze in gesprek met een moderator en met het publiek. De avonden zijn doorgaans in het Nederlands, met uitzondering van de tweede lezing, die in het Engels plaatsvindt.

Course number:
n/a
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law, Social Sciences, Philosophy and Ethics
Language:
NL
Starting date:
15.04.2024
Lecturers:
In deze lezing gaat moderator Naoual El Yattouti (UA) in gesprek met dr. Chaïma Ahaddour (KUL) en dr. Yvon van der Pijl (UU).
Location

UAntwerpen Stadscampus, Lokaal R.007

Rodestraat 14, 2000 Antwerpen

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.