31.01.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° LEZ036 Engels
Tags: Oekraïne

Beschrijving

Ergens in de woestijn leeft een oude man in vrede. Zijn enige contact met de buitenwereld zijn de dorstige wandelaars die op doortocht hun dorst willen lessen aan zijn waterbron. Hoewel deze bron ooit een plek van hoop en inspiratie was, wordt er steeds minder gebruik gemaakt van diens helende krachten. Afgesneden van de mensheid blijft de oude man alleen achter in het dorre landschap met enkel foto’s en herinneringen om hem gezelschap te houden. Het gewicht van een lang leven begint hem te dagen en de grenzen tussen verleden/heden en realiteit/ droom vervagen in de hitte.

Yuri Illienko is een van de Oekraïense cinema haar best bewaarde schatten. Hoewel in het Westen vooral gekend voor zijn werk als cinematograaf voor Sergej Paradzjanovs Shadows of Forgotten Ancestors (1965), is Illienko’s oeuvre een wonderlijk weefselwerk rijk aan visuele ideeën en filosofische reflecties. Als zijn regie-debuut zet A Spring for the Thirsty de toon voor zijn symbolistische stijl die het menselijk bestaan op aarde bevraagt. Creatieve experimenten met geluid en beeldrijm dragen bij tot een transcendentale vorm die de ziel zacht weet te aaien dan weer ruw durft porren. Na lang verboden te zijn door de Sovjet Unie is deze bron aan wijsheid terug beschikbaar voor filmminners om zich aan te laven.

  • Oekraïens gesproken
  • Engels ondertiteld

Programma

dinsdag 31 januari om 20u30 (deuren open om 20u00) @KASK Cinema

  • performance van Hooman Jeddy
  • filmvertoning (73')
  • drankje in de bar van KASK Cinema

Opmerkingen

tickets via onze partner KASKcinema

  • €6 standaard
  • €4 kortingstarief

Cursusnummer:
LEZ036
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Kunst en cultuur, Taal en literatuur
Taal:
Engels
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
31.01.2023
Contactpersoon:
humanitiesacademie@ugent.be
Locatie

KASK Cinema

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.