31.01.’23

Interested?

More information
° LEZ036 EN
Tags: Oekraïne

Description

Ergens in de woestijn leeft een oude man in vrede. Zijn enige contact met de buitenwereld zijn de dorstige wandelaars die op doortocht hun dorst willen lessen aan zijn waterbron. Hoewel deze bron ooit een plek van hoop en inspiratie was, wordt er steeds minder gebruik gemaakt van diens helende krachten. Afgesneden van de mensheid blijft de oude man alleen achter in het dorre landschap met enkel foto’s en herinneringen om hem gezelschap te houden. Het gewicht van een lang leven begint hem te dagen en de grenzen tussen verleden/heden en realiteit/ droom vervagen in de hitte.

Yuri Illienko is een van de Oekraïense cinema haar best bewaarde schatten. Hoewel in het Westen vooral gekend voor zijn werk als cinematograaf voor Sergej Paradzjanovs Shadows of Forgotten Ancestors (1965), is Illienko’s oeuvre een wonderlijk weefselwerk rijk aan visuele ideeën en filosofische reflecties. Als zijn regie-debuut zet A Spring for the Thirsty de toon voor zijn symbolistische stijl die het menselijk bestaan op aarde bevraagt. Creatieve experimenten met geluid en beeldrijm dragen bij tot een transcendentale vorm die de ziel zacht weet te aaien dan weer ruw durft porren. Na lang verboden te zijn door de Sovjet Unie is deze bron aan wijsheid terug beschikbaar voor filmminners om zich aan te laven.

  • Oekraïens gesproken
  • Engels ondertiteld

Program

dinsdag 31 januari om 20u30 (deuren open om 20u00) @KASK Cinema

  • performance van Hooman Jeddy
  • filmvertoning (73')
  • drankje in de bar van KASK Cinema

Remarks

tickets via onze partner KASKcinema

  • €6 standaard
  • €4 kortingstarief

Course number:
LEZ036
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Art and Culture, Language en Literature
Language:
EN
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
31.01.2023
Contact person:
humanitiesacademie@ugent.be
Location

KASK Cinema

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.