28.04.’23

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° LEZ032 Nederlands
Tags: Lezingen

Beschrijving

Op vrijdag 28 april 2023 heeft Gandaius Academy aandacht voor de World Intellectual Property Day. Professor Hendrik Vanhees verzorgt een lunchlezing rond de nieuwe regeling inzake auteurscontracten. Deze regeling is op 1 augustus 2022 in werking getreden, en is uiterst belangrijk voor alle onderzoekers, schrijvers, uitgevers, advocaten, en eenieder die in intellectuele rechten en in het bijzonder in auteursrechten geïnteresseerd is. De nieuwe Belgische regeling kadert in een omzetting van een Europese richtlijn. En ja, er staat veel op het spel… Zo voert de wetgever verschillende maatregelen in om te garanderen dat de auteur voor zijn werken een passende en billijke vergoeding krijgt wanneer die werken door iemand anders worden geëxploiteerd.

Met het label "This is the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch.

Programma

  • op 28 april 2023
  • 11:30 - 12:30: Lezing
  • 12:30 - 13:00: Vragenronde en lichte lunch

Locatie

  • Campus Aula, ingang 5
  • Paddenhoek 1
  • Leslokaal 5.1 op het gelijkvloers

Opmerkingen

Doelgroep

  • onderzoekers, schrijvers, advocaten, uitgeverijen

Inschrijven

Cursusnummer:
LEZ032
Type opleiding:
Lezingen en studiedagen
Interessegebied:
Recht, Taal en literatuur
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
28.04.2023
Contactpersoon:
humanitiesacademie@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.