28.04.’23

Interested?

More information
° LEZ032 NL
Tags: Lezingen

Description

Op vrijdag 28 april 2023 heeft Gandaius Academy aandacht voor de World Intellectual Property Day. Professor Hendrik Vanhees verzorgt een lunchlezing rond de nieuwe regeling inzake auteurscontracten. Deze regeling is op 1 augustus 2022 in werking getreden, en is uiterst belangrijk voor alle onderzoekers, schrijvers, uitgevers, advocaten, en eenieder die in intellectuele rechten en in het bijzonder in auteursrechten geïnteresseerd is. De nieuwe Belgische regeling kadert in een omzetting van een Europese richtlijn. En ja, er staat veel op het spel… Zo voert de wetgever verschillende maatregelen in om te garanderen dat de auteur voor zijn werken een passende en billijke vergoeding krijgt wanneer die werken door iemand anders worden geëxploiteerd.

Met het label "This is the Day" viert Gandaius op eigenzinnige wijze wereldwijde themadagen. Deze lezingen belichten steeds een actueel onderwerp, voor een breed publiek en worden begeleid door een lichte lunch.

Program

  • op 28 april 2023
  • 11:30 - 12:30: Lezing
  • 12:30 - 13:00: Vragenronde en lichte lunch

Locatie

  • Campus Aula, ingang 5
  • Paddenhoek 1
  • Leslokaal 5.1 op het gelijkvloers

Remarks

Doelgroep

  • onderzoekers, schrijvers, advocaten, uitgeverijen

Inschrijven

Course number:
LEZ032
Type:
Lectures and study days
Area of interest:
Law, Language en Literature
Language:
NL
Academic year:
2022 - 2023
Starting date:
28.04.2023
Contact person:
humanitiesacademie@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.