Voorbereidingsprogramma Master na master in de Manuele Therapie

Start op 16.09.2024

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar
Tags: manuele therapie, manual therapy, manual therapist, manueel therapeut, revalidatie, physiotherapy, kinesitherapie

Beschrijving

Wil je weten of de master-na-masteropleiding Manuele Therapie bij je past? Ontdek het via onderstaande informatie en activiteiten.

Wat leer je in de opleiding?

Deze opleiding creëerden we op basis van de noden van manueel therapeuten. Je krijgt les van enthousiaste experten met uitgebreide klinische ervaring en een sterke wetenschappelijke achtergrond. Ze leren je complexe neuromusculoskeletale gezondheidsproblemen te managen. Verdiep je in de kneepjes van het vak tijdens praktische oefenmomenten en je stage. Nadien kan je meteen aan de slag als manueel therapeut.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Manuele Therapie

 • Je krijgt les van topexperten in de manuele therapie. Onder hun begeleiding zet je je kennis meteen om in de praktijk.
 • Je studeert af als erkend manueel therapeut. Onze opleidingen zijn officieel goedgekeurd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse overheid).
 • Je kan deze studie makkelijk combineren met je job. De Nederlandstalige lessen gaan door op dinsdagnamiddag- en avond, en op zaterdag.

Ontdek alle troeven van de VUB

Enkele VUB-studenten aan het woord over de opleiding
 • Sanne | Studente Rechten
  "Als Erasmusstudent volgde ik in Barcelona vakken als Europees Gemeenschapsrecht en Internationaal Privaatrecht. Eerlijk: ik kende geen woord Spaans toen ik vertrok, maar ik ben er toch in geslaagd om aan het einde van het semester mijn examen in het Spaans af te leggen. Die intensieve snelcursus Spaans hielp zeker, al moet ik wel toegeven dat les volgen in een andere taal best vermoeiend was. Toch zal Erasmus altijd een van mijn mooiste herinneringen blijven. Ik ben er alleszins zelfstandiger door geworden. Stel dat ik nu het voorstel zou krijgen om in het buitenland te gaan werken, dan zou ik minder aarzelen omdat ik meer zelfvertrouwen heb."
 • NAAM | Student OPLEIDING
  "QUOTE"
  Lees haar verhaal
 • NAAM | Student OPLEIDING
  "QUOTE"
  Lees haar verhaal

Na je studie

Je hebt het diploma Master of Science in de Manuele Therapie ontvangen, dus kan je aan de slag als manueel therapeut. Bovendien heb je de expertise in huis om het ook als wetenschapper waar te maken.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
16.09.2024
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.