Gezondheidswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA088-ouderschapsbemidd Nederlands
Tags: Bemiddeling

Beschrijving

Als ouders apart gaan wonen doen ze vaak een beroep op jou als ouderschapsbemiddelaar om het ouderschap te reorganiseren. Bij een gerechtelijke procedure verwijzen rechters meer dan vroeger door naar een ouderschaps-bemiddelaar.
Als bemiddelaar zit je misschien met vragen: Betrekken we kinderen rechtstreeks in bemiddeling of beter niet? Wat als een kind zegt dat het één van beide ouders niet meer wil zien? Hoe kunnen we ouders helpen om ook het perspectief van hun kinderen mee te nemen? Wat in geval van hoog conflict tussen ouders? Betrekken we nieuwe partners bij de ouderschapsbemiddeling of niet? Wat als één van de ouders zich niet coöperatief opstelt? Wat zijn aandachtspunten voor de bemiddelaar indien de advocaten ook aanwezig zijn? Wat kan er allemaal opgenomen worden in een ouderschapsplan? Hoe kunnen we de onderhoudsbijdrage berekenen?

Deze driedaagse biedt je een doorgedreven training om te kunnen inspelen op de complexiteit van ouderschaps-bemiddeling. Je leert hoe je een bemiddelingscontext opzet met aandacht voor de unieke ouder-kindrelatie. Je bekijkt hoe je ouders kunt helpen om hun kind opnieuw in het vizier te krijgen door hen te laten zoeken naar de bekommernissen van hun kinderen en deze mee te nemen in de besprekingen.
Je oefent op specifieke interventies bij een gerechtelijke bemiddeling: hoe buig je een strijdcontext om naar een samenwerkingscontext?
Ten slotte nemen we tijd om te bekijken hoe je een ouderschapsplan in mensentaal maakt dat bruikbaar is voor de ouders. We besteden speciale aandacht aan de invulling van het ouderlijk gezag op maat.

Programma

  • Dag 1 - vrijdag 31/05/2024
  • Dag 2 - donderdag 06/06/2024
  • Dag 3 - donderdag 13/06/2024

De sessies starten telkens om 9u30 en eindigen om 15u30.

Opmerkingen

Trainer: Franky De Meyer (bemiddelaar, trainer VCOK).

Inschrijven kan enkel voor de volledige reeks.

Cursusnummer:
GA088-ouderschapsbemidd
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen, Onderwijs en pedagogie, Psychologie, Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
31.05.2024
Lesgevers:
Franky De Meyer
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.