PUC Willy Delva 49: Het familiaal vermogensrecht na de codificatie
Recht
Recht
Op 1 september 2018 is het nieuwe familiaal vermogensrecht in werking getreden. Ondertussen werd de codificatie van dit nieuwe familiaal vermogensrecht afgerond door de invoering van boek 2, titel 3 en boek 4 in het nieuw Burgerlijk Wetboek. Door deze codificatie, in werking getreden op 1 juli 2022, zijn nog een aantal materiële wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd.
Nu de codificatie is afgerond, is het tijd om het gehele nieuwe familiaal vermogensrecht onder de loep te nemen. In verschillende sessies worden het relatievermogensrecht (prof. Alain Laurent Verbeke en mevrouw Lynn De Schrijver), het erfrecht (prof. Charlotte Declerck en prof. Renate Barbaix), de familiebedrijven (prof. Johan Du Mongh en prof. Nicolas Geelhand de Merxem), de familiaalvermogensrechtelijke overeenkomsten (prof. Jan Bael en prof. Gerd Verschelden), het IPR en de procedure (prof. Christian De Wulf en prof. Wannes Vandenbussche) behandeld. Op de slotavond maakt prof. Hélène Casman, die bij de totstandkoming van het nieuwe familiaal vermogensrecht een zeer belangrijke rol heeft gespeeld en die de ontwerpteksten voor de codificatie heeft geschreven, een evaluatie van het nieuwe familiaal vermogensrecht.
Het belooft een boeiende Willy Delva cyclus te worden met uitmuntende sprekers in een vakgebied dat een grote maatschappelijke relevantie heeft. Via de diverse bijdragen wordt aan de notarissen, advocaten, estate planners, bankiers, magistraten en diverse andere beroepsgroepen, die steeds meer met de talloze aspecten van het familiaal vermogensrecht worden geconfronteerd, de gelegenheid geboden om een gedegen inzicht te verwerven in deze complexe materie.
Sessie 1, Donderdag 02/03/2023 - Relatievermogensrecht
Sessie 2, Donderdag 09/03/2023 - Erfrecht
Sessie 3, Donderdag 16/03/2023 – Familiebedrijven
Sessie 4, Donderdag 30/03/2023 - Familiaalvermogensrechtelijke overeenkomsten
Sessie 5, Donderdag 20/04/2023 - IPR – procedure
Sessie 6, Donderdag 27/04/2023 - Slotavond
De sessies kunnen gevolgd worden via fysieke aanwezigheid in het auditorium en via livestream. Elke sessie start om 18.30 uur met een ontvangstkoffie met broodjes. De lezingen starten om 19.00 uur en eindigen om 21.00 uur.
Naar jaarlijkse gewoonte worden de teksten van de voordrachten in een verslagboek gebundeld. Dit verslagboek (uitgegeven bij Kluwer) wordt nagestuurd.
Erkend als permanente vorming door Orde van Vlaamse Balies, Nationale Kamer van Notarissen, Instituut voor Bedrijfsjuristen, Instituut voor Gerechtelijke Opleiding.
U wil inschrijven voor de volledige reeks? Dan geniet u van de uitzonderingsprijs 'volledige reeks' (EUR 520). Voeg dan a.u.b. elk van de 6 sessies EN het verslagboek toe aan uw winkelmandje. De uitzonderingsprijs selecteert u aan het einde van het bestelproces.
Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.