Postgraduaatsopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

Start op 23.09.2024

Gezondheidswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYPEDR Nederlands
Tags: Ergotherapeutische wetenschap , Postgraduaatsopleidingen , Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie , Logopedische Wetenschappen

Beschrijving

Kinderen met neurologische aandoeningen vertonen beduidend motorische problemen vanaf de geboorte tot volwassenheid. De revalidatie van deze kinderen is bijgevolg een zeer belangrijk domein binnen de pediatrische revalidatie. In dit domein zijn er in het afgelopen decennium zeer veel nieuwe evoluties in de evaluatie (klinische en objectieve meettechnieken zoals objectieve bewegingsanalyse, medische beeldvorming) en behandeling (gespecialiseerde medische en therapeutische interventies) die heden in de klinische praktijk worden geïmplementeerd.

Hierdoor is er een grote vraag vanuit het werkveld naar gespecialiseerde therapeuten die inzichten hebben in deze technieken en interventies, en hun therapiebeleid hierop kunnen afstemmen.

De opleiding beoogt voornamelijk een doorgedreven vorm van klinisch redeneren en het aanleren van klinische vaardigheden, gebaseerd op gefundeerde theoretische achtergronden, kennis van de pathologie en de nieuwe diagnostische en therapeutische & medische evoluties.

Hierbij wordt het belangrijk geacht om één uniforme opleiding te kunnen aanbieden in samenwerking met de verschillende academische instellingen en de ABBV – Association Belge Bobath – Belgische Bobath Vereniging. De Nederlandstalige Bobath-NDT opleiding kan vanaf 2010 nog enkel via dit gezamenlijk initiatief gevolgd worden.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door KU Leuven, Universiteit Gent en ABBV (Association Belge Bobath - Belgische Bobath Vereniging).

Alle informatie vind je gebundeld in deze brochure.

Programma

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 30 studiepunten.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Infosessie Academiejaar 2024-2025

Heeft u interesse in dit postgraduaat en wenst u meer informatie over het doel, de inhoud en opbouw, de toelatingsvoorwaarden en praktische organisatie, dan kan u aansluiten bij onze infoavond. Het Postgraduaat Pediatrie richt zich tot kinesitherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten die werken met kinderen met centraal neurologische aandoeningen.

Geïnteresseerd? Stuur dan een e-mail naar : ann.govaere@ugent.be (graag als onderwerp : inschrijving infoavond PGPReval)

Universiteit Gent

Datum: Maandag 29/04/2024 19u30 - 21u00 (online)

Wil je deelnemen aan onze online infosessie, stuur dan een mailtje naar:
ann.govaere@ugent.be of ann.govaere@kuleuven.be
met vermelding : uitnodiging online infosessie PGPReval 2024-2025

Opmerkingen

Het maximaal toegelaten aantal is 28 studenten. De selectie gebeurt op basis van een inhoudelijke dossierbeoordeling (vb. diploma, behaalde graden, specialisaties, werkervaring met kinderen met CP, motivatie, …). De opleiding kan enkel doorgaan wanneer minimaal 20 studenten zijn ingeschreven.

Contactpersonen

Ann Govaere ann.govaere@ugent.be (Coördinator)

Cursusnummer:
DYPEDR
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen, Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
23.09.2024
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.