Postgraduaatsopleiding Pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen

Start op 27.09.2021

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DYPEDR Nederlands
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Beschrijving

Kinderen met neurologische aandoeningen vertonen beduidende motorische problemen vanaf de geboorte tot de volwassenheid. De revalidatie van deze patiënten is bijgevolg een belangrijke activiteit binnen de pediatrische revalidatie. De voorbije jaren zijn de evaluatie en de behandeling in dit domein sterk geëvolueerd. Deze nieuwe evoluties worden heden in de klinische praktijk geïmplementeerd. Hierdoor is er een grote vraag vanuit het werkveld naar gespecialiseerde therapeuten, die inzichten hebben in deze technieken en interventies en hun therapiebeleid hierop kunnen afstemmen.

De opleiding biedt een verdieping in het domein van de pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen, vanuit een multidisciplinair denkkader. Ze beoogt een doorgedreven vorm van klinisch redeneren en het aanleren van klinische vaardigheden, gebaseerd op gefundeerde theoretische achtergronden, kennis van de pathologie, en nieuwe diagnostische, therapeutische en medische evoluties.

Als de student geslaagd is voor de opleiding ontvangt hij het postgraduaatgetuigschrift en een certificaat van Bobath - NDT-therapeut.

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door KU Leuven, Universiteit Gent en ABBV (Association Belge Bobath - Belgische Bobath Vereniging).

Programma

Het postgraduaat loopt over een periode van 1 jaar en heeft een omvang van 30 studiepunten.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Cursusnummer:
DYPEDR
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
27.09.2021
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.