Postgraduaat Sportkinesitherapie

Start op 19.09.2022

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar

Beschrijving

Wat leer je in de postgraduaat opleiding?

Het postgraduaat Sportkinesitherapie is een praktijk- en ervaringsgerichte opleiding, gekaderd binnen de recentste wetenschappelijke inzichten en een evidence-based practice.

De opleiding is zowel voor pas afgestudeerden als voor ervaren kinesitherapeuten die zich willen bijscholen en verdiepen in de sportkinesitherapie. De postacademische opleiding richt zich op het verruimen van vaardigheden en competenties en plaatst de (sport)kinesitherapeutische praktijk in een brede context. Ook management en innovatie komen aan bod. Tegelijkertijd beperken we ons niet tot topsportprestaties, maar baseren we ons op verschillende bewegingsniveaus, van beginnende sporters tot ervaren atleten.

Het is belangrijk om te weten dat we dit niet alleen doen. Experten uit het werkveld ondersteunen onze opleiding door bij te dragen als lesgevers, klankbord en stagebegeleiders.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze postgraduaat opleiding Sportkinesitherapie

  • Je krijgt een hoogwaardig kwalitatief programma dankzij de expertise van gespecialiseerde docenten, uit de academische wereld én uit het werkveld.
  • De opleiding focust ook op het verdiepen van praktijkgerichte competenties op een gevorderd niveau op basis van geactualiseerde kennis.
  • Ontworpen om te combineren met werken in de praktijk. Bovendien kan je rekenen op een tussenkomst in de KMO-portefeuille.

Ontdek alle troeven van de VUB

VUB-studenten aan het woord over de opleiding

  • Sanne | Studente Rechten
    "Als Erasmusstudent volgde ik in Barcelona vakken als Europees Gemeenschapsrecht en Internationaal Privaatrecht. Eerlijk: ik kende geen woord Spaans toen ik vertrok, maar ik ben er toch in geslaagd om aan het einde van het semester mijn examen in het Spaans af te leggen. Die intensieve snelcursus Spaans hielp zeker, al moet ik wel toegeven dat les volgen in een andere taal best vermoeiend was. Toch zal Erasmus altijd een van mijn mooiste herinneringen blijven. Ik ben er alleszins zelfstandiger door geworden. Stel dat ik nu het voorstel zou krijgen om in het buitenland te gaan werken, dan zou ik minder aarzelen omdat ik meer zelfvertrouwen heb."

Na je studie

Het domein van de sportkinesitherapie is niet alleen gericht op topsporters. Ook recreatieve sporters en het activeren van mensen met een sedentaire levensstijl komen aan bod tijdens de opleiding. Daarnaast zet de opleiding ook sterk in op management en innovatie. Het programma beoogt om deelnemers hun vaardigheden, expertise en kennis te ontwikkelen en op het niveau te brengen zoals vooropgesteld door de Belgische en Internationale Federatie voor Sportkinesitherapie.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
19.09.2022
Contactpersoon:
pgsportkine@vub.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.