(Bio-)ingenieurswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° EYONDE Nederlands
Tags: Postgraduaatsopleidingen

Beschrijving

Deze opleiding wordt gezamenlijk georganiseerd door de Universiteit Gent, Universiteit Hasselt, en KU Leuven.

Werkervaring en sociale & professionele competenties zijn voor ingenieurs belangrijker dan ooit. Met het interuniversitaire postgraduaat innoverend ondernemen voor ingenieurs versterk jij je profiel én carrièrekansen.

De volgende eindtermen worden beoogd:

  1. Ondernemen: kritisch reflecteren over de ideeën bij alle geledingen die betrokken zijn bij de uitvoering van het project, visie en strategie ontwikkelen voor een bedrijf, project­management, verantwoordelijkheid opnemen voor het behalen van de doelstellingen, marktwaarde bepalen, kosten- batenanalyse, businessplan, opvolgtraject kunnen uittekenen.
  2. Ontwerpen en ontwikkelen en implementeren op een innovatieve, realistische, multidisciplinaire, creatieve, integreerbare, maatschappelijk verantwoorde, systematische, kwaliteitsgerichte, veilige en kritische manier.
  3. Levenslang leren: zelfstandig relevante kennis verwerven, zelfreflectie, flexibiliteit, efficiëntie, maatschappelijk bewustzijn.
  4. Communiceren en samenwerken: sociale vaardigheden toepassen, overtuigend, doelgericht en efficiënt communiceren over het project afgestemd op de stakeholders, onderhandelen en multidisciplinair samenwerken in een bedrijfscontext, gesprekstechnieken, managementvaardigheden.

Programma

De opleiding bestaat naast je innovatiestage (40 sp.) ook uit een individueel vakkenpakket van minstens 20 studiepunten. Je stelt je eigen programma samen in functie van de competenties die je verder wilt ontwikkelen. Je kunt daarbij uit vakken van alle deelnemende universiteiten kiezen.

Bekijk hier het programma van deze postgraduaatsopleiding.

Cursusnummer:
EYONDE
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
(Bio-)ingenieurswetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2022 - 2023
Contactpersoon:
kristel.dewulf@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.