Postgraduaat in het klinisch wetenschappelijk onderzoek

Start op 01.10.2024

Biomedische wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° P0036000 Nederlands

Het postgraduaat klinisch wetenschappelijk onderzoek vormt wetenschappers die na het behalen van dit postgraduaat werkzaam kunnen zijn als medewerker in een klinische dienst voor het uitvoeren en organiseren van klinische functieonderzoeken en laboratoriumonderzoeken of ze kunnen functioneren als clinical research professional (CRA, CRC, … ) in clinical research organisations bij het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, devices en biomerkers.

Beschrijving

Afgestudeerden van het postgraduaat klinisch wetenschappelijk onderzoek kunnen klinische functietesten uitvoeren en analyseren en kunnen klinische laboratoriumtechnieken evalueren en valideren.

Afgestudeerden van het postgraduaat klinisch wetenschappelijk onderzoek kunnen een kritische invulling geven aan good laboratory practices (GLP) en good manufacturing practices (GMP), die preklinische gegevens correct in een registratiesdossier plaatsen en de relevantie ervan voor het klinische onderzoek herkennen, en kunnen de uitvoering van geneesmiddelenonderzoek en een klinische studie professioneel opvolgen.

Programma

Het studieprogramma omvat 24 studiepunten en bestaat uit 5 opleidingsonderdelen.


Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma in de:

  • biochemie en biotechnologie
  • biomedische wetenschappen
  • farmaceutische wetenschappen
  • diergeneeskunde
  • geneeskunde

Opmerkingen

Elk opleidingsonderdeel bestaat uit maximaal 50 uur contactonderwijs en 40 practica-uren over de hele opleiding. De onderwijsvorm wordt per opleidingsonderdeel gespecificeerd. Voor elk opleidingsonderdeel is de studiebelasting voor de student (contacturen, zelfstudie, rapporteringtijd en examentijd) vastgesteld tussen de 150 en 180 uren.

De studenten die deze opleiding met goed gevolg beëindigen, verwerven het getuigschrift van postgraduaat in het klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Aanmelden doe je via dit elektronisch inschrijvingsformulier. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met de vraag om binnen de 14 dagen het inschrijvingsgeld te betalen.

De opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof (VOV).

Cursusnummer:
P0036000
Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Biomedische wetenschappen, Farmacie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
01.10.2024
Lesgevers:
Prof. dr. Johan Bosmans

Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Vakgroep Thorax

johan.bosmans@uantwerpen.be
Contactpersoon:
nele.devloo@uantwerpen.be
Locatie

Universiteit Antwerpen

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1

2610 Wilrijk

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.