Postgraduaat in het klinisch wetenschappelijk onderzoek

Starts on 01.10.2024

Biomedical Sciences

Interested?

More information
° P0036000 NL

Het postgraduaat klinisch wetenschappelijk onderzoek vormt wetenschappers die na het behalen van dit postgraduaat werkzaam kunnen zijn als medewerker in een klinische dienst voor het uitvoeren en organiseren van klinische functieonderzoeken en laboratoriumonderzoeken of ze kunnen functioneren als clinical research professional (CRA, CRC, … ) in clinical research organisations bij het onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen, devices en biomerkers.

Description

Afgestudeerden van het postgraduaat klinisch wetenschappelijk onderzoek kunnen klinische functietesten uitvoeren en analyseren en kunnen klinische laboratoriumtechnieken evalueren en valideren.

Afgestudeerden van het postgraduaat klinisch wetenschappelijk onderzoek kunnen een kritische invulling geven aan good laboratory practices (GLP) en good manufacturing practices (GMP), die preklinische gegevens correct in een registratiesdossier plaatsen en de relevantie ervan voor het klinische onderzoek herkennen, en kunnen de uitvoering van geneesmiddelenonderzoek en een klinische studie professioneel opvolgen.

Program

Het studieprogramma omvat 24 studiepunten en bestaat uit 5 opleidingsonderdelen.


Je beschikt over een bachelor- of masterdiploma in de:

  • biochemie en biotechnologie
  • biomedische wetenschappen
  • farmaceutische wetenschappen
  • diergeneeskunde
  • geneeskunde

Remarks

Elk opleidingsonderdeel bestaat uit maximaal 50 uur contactonderwijs en 40 practica-uren over de hele opleiding. De onderwijsvorm wordt per opleidingsonderdeel gespecificeerd. Voor elk opleidingsonderdeel is de studiebelasting voor de student (contacturen, zelfstudie, rapporteringtijd en examentijd) vastgesteld tussen de 150 en 180 uren.

De studenten die deze opleiding met goed gevolg beëindigen, verwerven het getuigschrift van postgraduaat in het klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Aanmelden doe je via dit elektronisch inschrijvingsformulier. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met de vraag om binnen de 14 dagen het inschrijvingsgeld te betalen.

De opleiding komt in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof (VOV).

Course number:
P0036000
Type:
Postgraduate Studies
Area of interest:
Biomedical Sciences, Pharmaceutical Sciences
Language:
NL
Academic year:
2024 - 2025
Starting date:
01.10.2024
Lecturers:
Prof. dr. Johan Bosmans

Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen

Vakgroep Thorax

johan.bosmans@uantwerpen.be
Contact person:
nele.devloo@uantwerpen.be
Location

Universiteit Antwerpen

Campus Drie Eiken

Universiteitsplein 1

2610 Wilrijk

More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.