Postgraduaat in de Manuele Therapie

Start op 16.09.2024

Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: neuromusculoskeletaal, neuromusculoskeletal, oefentherapie, exercise therapy, manueel therapeut, manual therapist, wervelkolom, spine, revalidatie, manual therapy, manuele therapie

Beschrijving

Wat leer je in de opleiding?

Deze opleiding creëerden we op basis van de noden van manueel therapeuten. Je krijgt les van enthousiaste experten met uitgebreide klinische ervaring en een sterke wetenschappelijke achtergrond. Ze leren je complexe neuromusculoskeletale gezondheidsproblemen te managen. Verdiep je in de kneepjes van het vak tijdens praktische oefenmomenten en je stage. Nadien kan je meteen aan de slag als manueel therapeut.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Manuele Therapie

  • Je krijgt les van topexperten in de manuele therapie. Onder hun begeleiding zet je je kennis meteen om in de praktijk.
  • Je studeert af als erkend manueel therapeut. Onze opleidingen zijn officieel goedgekeurd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse overheid).
  • Je kan deze studie makkelijk combineren met je job. De Nederlandstalige lessen gaan door op dinsdagnamiddag- en avond, en op zaterdag.

Ontdek alle troeven van de VUB

Na je studie

Na het succesvol afronden van je studies ontvang je het certificaat Postgraduaat in de Manuele Therapie. Je kan meteen aan de slag als manueel therapeut.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
16.09.2024
Contactpersoon:
aldo.scafoglieri@vub.be
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.