Postgraduaat in de Manuele Therapie

Start op 19.09.2022

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands
Tags: neuromusculoskeletaal, neuromusculoskeletal, oefentherapie, exercise therapy, manueeltherapeut, manual therapist, wervelkolom, spine, revalidatie

Beschrijving

Wat leer je in de opleiding?

Deze opleiding creëerden we op basis van de noden van manueel therapeuten. Je krijgt les van enthousiaste experten met uitgebreide klinische ervaring en een sterke wetenschappelijke achtergrond. Ze leren je complexe neuromusculoskeletale gezondheidsproblemen te managen. Verdiep je in de kneepjes van het vak tijdens praktische oefenmomenten en je stage. Nadien kan je meteen aan de slag als manueel therapeut.

Bekijk het studieprogramma

De troeven van onze opleiding Manuele Therapie

 • Je krijgt les van topexperten in de manuele therapie. Onder hun begeleiding zet je je kennis meteen om in de praktijk.
 • Je studeert af als erkend manueel therapeut. Onze opleidingen zijn officieel goedgekeurd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO), de International Federation of Orthopaedic Manipulative Physical Therapists (IFOMPT) en de Erkenningscommissie voor de Bijzondere Beroepsbekwaamheid in de Manuele Therapie (Vlaamse overheid).
 • Je kan deze studie makkelijk combineren met je job. De Nederlandstalige lessen gaan door op dinsdagnamiddag- en avond, en op zaterdag.

Ontdek alle troeven van de VUB

Enkele VUB-studenten aan het woord over de opleiding
 • Sanne | Studente Rechten
  "Als Erasmusstudent volgde ik in Barcelona vakken als Europees Gemeenschapsrecht en Internationaal Privaatrecht. Eerlijk: ik kende geen woord Spaans toen ik vertrok, maar ik ben er toch in geslaagd om aan het einde van het semester mijn examen in het Spaans af te leggen. Die intensieve snelcursus Spaans hielp zeker, al moet ik wel toegeven dat les volgen in een andere taal best vermoeiend was. Toch zal Erasmus altijd een van mijn mooiste herinneringen blijven. Ik ben er alleszins zelfstandiger door geworden. Stel dat ik nu het voorstel zou krijgen om in het buitenland te gaan werken, dan zou ik minder aarzelen omdat ik meer zelfvertrouwen heb."
 • NAAM | Student OPLEIDING
  "QUOTE"
  Lees haar verhaal
 • NAAM | Student OPLEIDING
  "QUOTE"
  Lees haar verhaal

Na je studie

Na het succesvol afronden van je studies ontvang je het certificaat Postgraduaat in de Manuele Therapie. Je kan meteen aan de slag als manueel therapeut.

Ontdek je beroepsmogelijkheden

Wil je je verdiepen in deze VUB-opleiding? Neem deel aan onze (online) studiekeuzeactiviteiten. Doorblader onze brochure, chat met studenten, stel vragen aan onze proffen tijdens een online infosessie, lees getuigenissen van alumni of doe mee aan een open lesdag of infodag.

Overzicht

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Postgraduaatsopleidingen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
19.09.2022
Contactpersoon:
aldo.scafoglieri@vub.be
Locatie

VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan, 2
1050 Elsene

Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.