PM-03: INTERACTIEVE WORKSHOP: Gezonde dosis lef

Start op 17.11.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° PM-03 Nederlands
Tags: Praktijkmanagement en ondernemerschap

Beschrijving

Als dierenarts word je regelmatig geconfronteerd met spannende situaties. Of het nu in de uitvoer van de diergeneeskunde is of in het contact met klanten of collega’s, er zijn momenten waarop je eigenlijk wel een gezonde dosis lef kunt gebruiken. Situaties waarbij je (achteraf gezien) eigenlijk wel wist wat je had moeten doen, maar je durfde niet goed. Herken je dat? Lef hebben betekent actie ondernemen ook al vind je het eng. Dat betekent niet dat je risico’s negeert, maar dat je met vertrouwen de sprong durft te wagen.

Tegelijkertijd betekent een gezonde dosis lef ook weten wanneer je iets beter niet doet. Met meer lef presenteer je je krachtiger, maak je meer gebruik van je potentieel en benut je de kansen die je hebt. In deze training bouw je aan jouw lef. We gaan aan de slag met wat zelfvertrouwen voor je doet en hoe je dit kunt opbouwen. Daarnaast leer je momenten om lef te tonen te herkennen. Ook komt aan bod hoe je meer daadkracht kunt tonen en hoe je meer gebruik kunt maken van de invloed die je zelf hebt.

Je werkt samen met andere deelnemers aan een gezonde dosis lef. De training is interactief in een prettige setting waardoor je niet enkel leert van de trainer, maar ook van de ervaringen en inzichten van andere deelnemers. Je ontvangt een (digitaal) werkboek waarmee je tijdens de workshop aan de slag kunt. Daarnaast kun je dit ook na de workshop gebruiken om verder te bouwen.

Programma

  • 9.00u-10.30u: wat is een gezonde dosis lef en hoe herken je de momenten om het toe te passen?
  • 10.30u-11.00u: koffiepauze
  • 11.00-12.30u: meer vertrouwen in eigen kunnen.
  • 12.30-13.30u: middagpauze
  • 13.30-15.00u: mogen falen? Angst onderzocht.
  • 15.00u-15.30u: koffiepauze
  • 15.30u-17.00u: actie: Inzichten klaarmaken voor de praktijk

Opmerkingen

Mogen wij de deelnemers verzoeken een koptelefoon of ‘oortjes’ mee te brengen de dag zelf.

Cursusnummer:
PM-03
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
17.11.2022
Lesgevers:
De Jong Ron
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.