Economie, business en (publiek) management

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° EB23_Audenaert_2021_People Management Nederlands
Tags: Volledig aanbod , Korte opleidingen

Beschrijving

Na het succes van de eerdere editie in 2021, zijn we verheugd opnieuw de opleiding rond people management en leiderschap te presenteren, onder leiding van professor Mieke Audenaert. Deze leerzame en motiverende sessie, gebaseerd op haar boek "Leiders Doen Groeien", biedt diepgaande inzichten en praktische hulpmiddelen voor effectief leiderschap.

Goede leiders zijn fundamenteel voor een succesvolle organisatie. Maar goede leiders zijn dun gezaaid. Veel leiders worstelen met het ontwikkelen van de juiste people management-competenties en hebben het gevoel het noorden kwijt te zijn. Waarom is groeien als leider zo moeilijk? En nog belangrijker: hoe kan het anders?

Deelnemers aan de sessie krijgen de mogelijkheid om de nieuwe editie van "Leiders Doen Groeien" aan te schaffen met een speciale korting (Leiders doen groeien (borgerhoff-lamberigts.be)). Aan de hand van dit boek kan u de behandelde thema's verder verkennen en praktisch toepassen binnen de eigen leiderschapspraktijk.

Programma

In deze opleiding introduceert Prof. Audenaert een positieve benadering van people management en leiderschap, opgebouwd rond vijf cruciale fases:

 1. De transactionele leider
  • Hoe kan u de juiste mensen aan boord krijgen en continuïteit waarborgen?
 2. De transformationele leider
  • Hoe kan u mensen inspireren en hun productiviteit verhogen?
 3. De dienende leider
  • Hoe kan u ondersteuning bieden en betrokkenheid en welzijn bevorderen?
 4. De coachende leider
  • Hoe kan u innovatie stimuleren en duurzame loopbanen creëren?
 5. Gebalanceerd leiderschap bereiken
  • Hoe navigeert u in een diversiteit van contextuele uitdagingen?

Prof. Dr. Mieke Audenaert zal haar wetenschappelijke inzichten delen, aangevuld met cases, self-assessments en praktische tips. Deze opleiding biedt een waardevolle kans om vanuit een helicopterperspectief meer bewust te worden van de competenties die nodig zijn voor succesvol people management en leiderschap. Op basis hiervan kan u een persoonlijk actieplan ontwikkelen van gebieden op het vlak van people management en leiderschap waarin u verder kan groeien. U neemt ook concrete tips mee naar huis die u onmiddellijk kan implementeren in uw praktijk als leider.

Voor wie?

Deze opleiding is ideaal voor leiders en managers op alle niveaus die hun people management-vaardigheden willen versterken en streven naar een positieve impact binnen hun organisatie. Ook deskundigen in Human Resource Management kunnen gebaat zijn met deze opleiding in functie van het beleid rond leiderschap in hun organisatie.

De deelnemers aan de editie van 2021 waardeerden vooral de combinatie van wetenschappelijke inzichten en praktische toepasbaarheid, wat hen hielp om hun leiderschapscompetenties direct in de praktijk te brengen.

Praktisch

De opleiding gaat door in de gebouwen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de UGent (Campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent).

Om voldoende tijd te kunnen voorzien voor vragen, ervaringsuitwisseling en intervisie wordt het maximum aantal deelnemers per sessie beperkt tot 15.

Docent

Mieke Audenaert is professor Human Resource Management & Organisational Behaviour aan de Universiteit Gent. Ze heeft veel onderzoek gedaan naar de rol van leiderschap in HRM en naar people management waarbij het gaat om de interactie van HRM en leiderschap. Met haar uitgebreide ervaring en diepgaande onderzoek biedt ze unieke inzichten en methoden om leiderschapspraktijken te verbeteren in diverse organisatiecontexten.

Opmerkingen

Na inschrijving ontvangt u een elektronische bevestiging hiervan en wordt u elektronisch de factuur toegestuurd. Het documentatiemateriaal, en een MS Teams link in geval van online sessie, en andere praktische informatie (o.a. wegbeschrijving) wordt enkele dagen voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Cursusnummer:
EB23_Audenaert_2021_People Management
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Economie, business en (publiek) management
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022, 2024 - 2025
Startdatum:
10.10.2024
Lesgevers:
Mieke Audenaert
Contactpersoon:
febacademy@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.