Economics, Business and (Public) Management

Interested?

More information
° EB23_Audenaert_2021_People Management NL
Tags: Volledig aanbod , management

Description

Goede leiders zijn fundamenteel voor een succesvolle organisatie. Maar goede leiders zijn dun gezaaid. Heel wat leiders zijn het noorden kwijt op het vlak van people management-competenties. Waarom is groeien als leider zo moeilijk? En vooral: hoe kan het anders?

Voor wie?

HR managers en leidinggevenden op alle niveaus in organisaties met interesse in inzichten op het vlak van leiderschap en people management

Program

In deze les behandelen we een positieve benadering van people management langs vijf fases van people management:

  1. Hoe zorg ik voor de juiste mensen aan boord en voor continuïteit?
  2. Hoe inspireer ik mensen en drijf ik hun productiviteit op?
  3. Hoe kan ik mensen steunen en opvolgen opdat ze betrokken en gezond zijn?
  4. Hoe krijg ik innovatieve medewerkers met een duurzame loopbaan?
  5. Hoe kom ik tot een gebalanceerd leiderschap?

Deze vijf fases kunnen relevant zijn in elke organisatiecontext.

Leiders Doen Groeien beoogt bewustmaking van competenties voor people management. De lesgever vertrekt daarbij vanuit nieuwe inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Ook reikt ze cases, self-assessments en praktische tips aan.

Praktisch

Om voldoende tijd te kunnen voorzien voor vragen, ervaringsuitwisseling en intervisie wordt het maximum aantal deelnemers per sessie beperkt tot 10.

De deelnamekost bedraagt € 175,00 (vrijgesteld van BTW) per persoon, inclusief het boek 'Leiders Doen Groeien' van Mieke Audenaert (Leiders doen groeien (borgerhoff-lamberigts.be)). Indien de omstandigheden het toelaten wordt deze opleiding van een halve dag georganiseerd in de gebouwen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.

Docent

De opleiding wordt gedoceerd door Prof. dr. Mieke Audenaert die verbonden is aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van Universiteit Gent. Hier doceert ze onder meer Bedrijfskundige Vaardigheden, Managerial Leadership en People Management. Ze publiceerde verschillende artikels over HRM en leiderschap in internationaal erkende toptijdschriften zoals Journal of Business Ethics, Leadership Quarterly, International Journal of Human Resource Management en Journal of Organizational Behavior.

Remarks

Voor deze opleiding wordt gewerkt met een systeem van voorinschrijvingen.

Na ontvangst en verwerking van je voorinschrijving sturen wij je een elektronische bevestiging hiervan. Van zodra er 8 voorinschrijvingen zijn, krijg je van ons een e-mail met de opleidingsdatum en de link om als eerste definitief in te schrijven voor de opleiding.

Voorinschrijven voor deze opleiding kan je hier.

Na ontvangst en verwerking van de definitieve inschrijving sturen wij je opnieuw een elektronische bevestiging hiervan (incl. wegbeschrijving in geval van on campus). Enkele dagen voorafgaand aan de opleiding wordt je de factuur toegestuurd en, in het geval van een online sessie, een Microsoft Teams link om toegang te krijgen tot de online opleiding. Het documentatiemateriaal wordt voorafgaand aan de opleiding elektronisch ter beschikking gesteld van de deelnemers. Na afloop van de opleiding wordt een attest van deelname uitgereikt en per email toegestuurd.

Inschrijven kan tot één week voor de dag van de desbetreffende sessie. Inschrijvingen kunnen uitsluitend per email, tot uiterlijk één week voor de dag van de desbetreffende sessie worden geannuleerd. Daarna blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een verhinderde deelnemer kan zich steeds door een collega laten vervangen.

Course number:
EB23_Audenaert_2021_People Management
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Economics, Business and (Public) Management
Language:
NL
Academic year:
2021 - 2022
Starting date:
16.09.2021
Lecturers:
Mieke Audenaert
Contact person:
febacademy@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.