Opleiding tot moderator Herstelgericht Groepsoverleg (HERGO)

Start op 26.11.2024

Onderwijs en pedagogie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° 24/SEB/117A Nederlands

Een school is een mini-samenleving waar vanzelfsprekend ook conflicten voorkomen. Vaak gaat het om kleine(re) gebeurtenissen, die met een herstelgesprek op te vangen zijn. Soms doet er zich echter een ernstig incident voor: vandalisme, diefstal, bedreigingen, misbruik van sociale media, een stevig gevecht… Dat brengt heel wat emoties en stellingnames teweeg.

Beschrijving

HERGO biedt een helder, duidelijk gestructureerd kader om daar tegelijk zorgzaam en toekomstgericht mee om te gaan. Als moderator breng je alle betrokken partijen samen, inclusief steunfiguren en derden. Je creëert voor iedereen de kans om gehoord te worden en mee te zoeken welke afspraken nodig zijn om verder te kunnen.

Programma

Na het volgen van de nascholing

  • kan je een HERGO plaatsen in het continuüm van herstelgericht handelen en de preventiepiramide;
  • ken je de verschillende fasen van een HERGO;
  • ben je vertrouwd met de basishouding van verbindende communicatie als motor van herstel;
  • kan je een herstelgericht groepsoverleg opzetten en leiden.

Je kan het certificaat ‘HERGO-moderator’ behalen na het indienen en bespreken van een eindopdracht.

Cursusnummer:
24/SEB/117A
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Onderwijs en pedagogie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
26.11.2024
Lesgevers:Anouk Vroemans heeft meer dan 20 jaar ervaring in onderwijs: als leerkracht, leerlingenbegeleider en aanvangsbegeleider. Ze is internationaal gecertificeerd trainer Verbindende Communicatie, HERGO-Moderator en trainer Mindfulness (opleiding Edel Maex).

Ook Kim Wezenbeek heeft meer dan 20 jaar ervaring in onderwijs: als leerkracht, leerlingenbegeleider en directeur. Ze is trainer Verbindende Communicatie (kandidaat certificering), erkend bemiddelaar, HERGO-moderator en voorzitter vzw Herstelgericht Werken op School (Pros Mechelen, Ligand).

Locatie

Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken, Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk, Gebouw D (parking P2), lokaal D.021 (gelijkvloers)

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.