Gezondheidswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA103-bemiddeling Nederlands
Tags: Bemiddeling

Beschrijving

Ben je gepassioneerd door conflictresolutie en het bevorderen van harmonieuze relaties? Dan is deze opleiding jouw sleutel tot succes in de boeiende wereld van bemiddeling.

Bemiddeling is een maatschappelijke praktijk in volle ontwikkeling, zeker sinds de wet van 18 juni 2018 er een prioritair conflictoplossingsmodel van maakte.

Ontdek hoe je als bemiddelaar kunt fungeren als een bruggenbouwer tussen conflicterende partijen, of het nu gaat om zakelijke geschillen, familieconflicten, of buurtgeschillen. Met deze uitgebreide en praktijkgerichte cursus krijg je de nodige vaardigheden om de betrokkenen in hun onderhandelingen en communicatie te ondersteunen en het zo mogelijk te maken dat zij eigen keuzes maken en zelf gedragen beslissingen voor hun geschil nemen.

Vertrekkend vanuit een houding van meerzijdige betrokkenheid werkt de bemiddelaar met respect voor het wettelijk kader en heeft vooral aandacht voor de belangen, emoties en onderlinge relaties van iedere betrokkene.

Wat maakt onze opleiding zo uniek? We bieden:

 1. Ervaren trainers: Leer van ervaren professionals die actief zijn in het veld van bemiddeling. Onze instructeurs brengen niet alleen theoretische kennis over, maar delen ook waardevolle praktijkervaringen.
 2. Interactieve leermethoden: Onze opleiding is dynamisch en boeiend, met interactieve sessies, casestudy's, en rollenspellen om jouw vaardigheden te versterken en zelfvertrouwen op te bouwen.
 3. Flexibiliteit: Wij begrijpen dat jouw agenda druk kan zijn. Daarom bieden we de lessen die door de partnerinstelling worden georganiseerd aan via livestream. De opname wordt nadien beschikbaar gesteld, zodat je desgewenst de leerstof op het eigen tempo kan herhalen.
 4. Praktijkgerichte benadering: Vanaf dag één krijg je de kans om je vaardigheden te ontwikkelen in een ondersteunende en begeleide omgeving.

Deze unieke opleiding bundelt de academische expertise van de Faculteiten Rechten UGent en UAntwerpen en de Faculteit Psychologische en Pedagogische Wetenschappen UGent samen met de praktijkervaring van professionele en door de Federale Bemiddelingscommissie erkende bemiddelaars.

Programma

Inschrijven voor aparte modules is mogelijk. De basismodule (of een gelijkwaardige opleiding) is vereist om een specialisatiemodule te kunnen volgen.

 • Basismodule bemiddeling (80 uur)
 • Specialisatiemodule bemiddeling in familiezaken (54 uur)
 • Specialisatiemodule bemiddeling in ondernemingszaken (40 uur)
 • Specialisatiemodule bemiddeling in burgerlijke zaken (40 uur)

Voor een overzicht van de lesdata verwijzen we je graag door naar de brochure van de opleiding.

Opmerkingen

 • De opleiding is erkend door de Federale Bemiddelingscommissie.
 • Erkenning werd ook aangevraagd bij de Orde van Vlaamse Balies en de Nationale Kamer van Notarissen.
 • De opleiding is erkend voor het Vlaams opleidingsverlof en voor het Brussels Betaald Educatief Verlof.

Cursusnummer:
GA103-bemiddeling
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Gezondheidswetenschappen, Psychologie, Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
18.06.2024
Lesgevers:
Franky De Meyer
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.