Kinesitherapie

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° DLLL000016 Nederlands
Tags: Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Beschrijving

De opleiding oedeemtherapie wordt 2-jaarlijks georganiseerd door de UGent, KULeuven en UAntwerpen. Het betreft een specialisatieopleiding bedoeld voor kinesitherapeuten met een bijzondere interesse in de oedeemtherapie. Het is een één-jarige opleiding die wetenschappelijk onderbouwd is en waarin verschillende nationale en internationale experten doceren.

Meer info over de opleiding kan je hier vinden.

De eerstvolgende editie van de opleiding oedeemtherapie start in september 2024. Inschrijvingen voor academiejaar 24-25 gebeuren via KU Leuven. Er dient een aanvraag verstuurd te worden via dit formulier.

Programma

Alle soorten oedeem komen aan bod. Vanuit een uitgebreide theoretische achtergrond worden praktische vaardigheden aangeleerd zoals diagnostisering, evalueren, manuele lymfedrainage, zwachtelen, taping en oefentherapie.

De lessen gaan door in het eerste semester op verschillende locaties (binnen de 3 deelnemende universiteiten) op vrijdag en zaterdag. In het tweede semester wordt er stage gelopen in verschillende gespecialiseerde centra (80 uren, waarvan 15 uren in de eigen praktijk).

Na het succesvol voltooien van de cursus ontvangt de cursist een getuigschrift en worden de contactgegevens van de cursisten op de website en referentielijst geplaatst.

Cursusnummer:
DLLL000016
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Kinesitherapie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
23.09.2024
Contactpersoon:
ghall@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.