Physiotherapie

Interested?

More information
° DLLL000016 NL
Tags: Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Description

De opleiding oedeemtherapie wordt 2-jaarlijks georganiseerd door de UGent, KULeuven en UAntwerpen. Het betreft een specialisatieopleiding bedoeld voor kinesitherapeuten met een bijzondere interesse in de oedeemtherapie. Het is een één-jarige opleiding die wetenschappelijk onderbouwd is en waarin verschillende nationale en internationale experten doceren.

Meer info over de opleiding kan je hier vinden.

De eerstvolgende editie van de opleiding oedeemtherapie start in september 2024. Inschrijvingen voor academiejaar 24-25 gebeuren via KU Leuven. Er dient een aanvraag verstuurd te worden via dit formulier.

Program

Alle soorten oedeem komen aan bod. Vanuit een uitgebreide theoretische achtergrond worden praktische vaardigheden aangeleerd zoals diagnostisering, evalueren, manuele lymfedrainage, zwachtelen, taping en oefentherapie.

De lessen gaan door in het eerste semester op verschillende locaties (binnen de 3 deelnemende universiteiten) op vrijdag en zaterdag. In het tweede semester wordt er stage gelopen in verschillende gespecialiseerde centra (80 uren, waarvan 15 uren in de eigen praktijk).

Na het succesvol voltooien van de cursus ontvangt de cursist een getuigschrift en worden de contactgegevens van de cursisten op de website en referentielijst geplaatst.

Course number:
DLLL000016
Type:
Short- en long-term programmes
Area of interest:
Physiotherapie
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024, 2024 - 2025
Starting date:
23.09.2024
Contact person:
ghall@ugent.be
More information

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.