Micro-credential Migration and Diversity: Past & Present

Start op 16.09.2024

Sociale wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
Nederlands Online beschikbaar
Tags: migration

Beschrijving

Deze micro-credential impliceert een samenwerking tussen de opleidingen Geschiedenis, Politieke Wetenschappen en Sociologie met als thema ‘Migration and Diversity: Past & Present’.

Migratie en diversiteit zijn hot topics in het huidige maatschappelijk debat, staan hoog op de politieke agenda en krijgen significant veel media-aandacht. Beide thema’s maken ook het onderwerp uit van academisch onderzoek in een brede waaier van wetenschappelijke disciplines.

De micro-credential ‘Migration and Diversity: Past & Present’ wil deze verschillende disciplinaire perspectieven samenbrengen en studenten een totaalbeeld aanreiken van de betekenis, complexiteit en impact van migratie- en diversiteitsgerelateerde ontwikkelingen in onze samenleving.

Toelatingsvoorwaarden

Het enige wat je nodig hebt om deze micro-credential te volgen is:

  • Een diploma secundair onderwijs
  • Een gezonde portie interesse in de maatschappij en geschiedenis

Vakken

De opleiding omvat volgende vakken:

Dit vak maakt je verder bewust van de historische dimensie van onze maatschappelijke diversiteit en de fundamentele rol van migratiebewegingen doorheen onze geschiedenis.

Dit vak maakt je vertrouwd met de theoretische en conceptuele kaders die gebruikt worden bij het bestuderen van deze problemen.

Dit vak biedt een sociologische kijk op de plaats van immigranten in hedendaags België vanuit een internationaal vergelijkend perspectief.

Eén vak gaat door in het eerste semester. De andere twee vakken worden georganiseerd in het tweede semester.

De 3 vakken van de opleiding zijn goed voor 18 ECTS.

Deze opleiding wordt georganiseerd op de VUB Main Campus in Etterbeek.

Micro-credentials

Micro-credentials zijn kortdurende opleidingen met enkele vakken, uitgedrukt in studiepunten (ECTS-credits). Wil je nieuwe, aanvullende competenties verwerven? Ben je op zoek naar actualisatie? Heb je nood aan een bijkomende vorming? Dan zijn deze kortdurende opleidingen misschien wel iets voor jou.

In het kader van Levenslang Leren behoren deze micro-credentials vanaf het academiejaar 2021-2022 tot het studieaanbod. Je kan ze volgen in het 1ste of het 2de semester, in het Nederlands of Engels (naargelang het specifieke aanbod). Na het behalen van de micro-credential ontvang je een getuigschrift.

Inschrijven voor deze opleiding doe je via permanente vorming

Contacteer onze micro-credential coördinator

Dag/Avondonderwijs

Deze opleiding kan je volgen in een blended traject van dag- en avondonderwijs. Het vak 'Inleiding in Gender- en Diversiteitsstudies' kan je enkel in dagonderwijs volgen. De vakken 'History of Migration' en 'Migratie en de Multiculturele Samenleving' zijn beschikbaar in dag- en avondonderwijs.

Nog vragen?

Contacteer onze micro-credential coördinator via: microcredentials@vub.be

Meer info op de VUB-website

Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
16.09.2024
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.