Micro-credential 'Verdiepend personen- familie- en relatievermogensrecht'

Start op 12.02.2024

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° GA097-MC-familierecht Nederlands
Tags: Micro-credentials , Rechtsdomeinen

Beschrijving

Deze micro-credental verdiept en verbreedt de basiskennis aangaande personen-, familie- en relatievermogensrecht met focus op recente wijzigingen in wetgeving en rechtspraak die relevant zijn voor de advocatuur, de magistratuur, het notariaat en de burgerlijke stand.

Programma

In dit opleidingsonderdeel wordt gefocust op recente ontwikkelingen inzake personen- en familierecht en familiaal vermogensrecht (ontstaan nadat de studenten het basisvak hebben gevolgd), zowel op wetgevend vlak als in rechtspraak en doctrine. Het Belgische personen-, familie- en relatievermogensrecht wordt geanalyseerd vanuit het perspectief van het gelijkheidsbeginsel en de verdragen waardoor ons land gebonden is. Belangrijk aandachtspunt vormt de rechtspraak van het Grondwettelijk Hof waarin bepalingen uit het interne familierecht strijdig werden bevonden met de grondrechten. Aandacht wordt besteed aan de rechtspositie van transgender personen en Belgisch empirisch familierechtelijk onderzoek.

Opmerkingen

De levenslang lerende heeft de keuze om de micro-credential on campus, of naar eigen keuze (van plaats en tijd) de opgenomen lessen te verwerken. De evaluatie loopt gelijk met de evaluatie van de andere studenten.

Cursusnummer:
GA097-MC-familierecht
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Recht
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
12.02.2024
Lesgevers:
Gerd Verschelden
Contactpersoon:
gandaius@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.