(Bio-)ingenieurswetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: levenswetenschappen, studium generale, lezingen

Kennismaking met het biomedische beroepenveld

Beschrijving

Deze micro-credential biedt de maatschappij de mogelijkheid om kennis te maken met het biomedisch beroepenveld. Wie hier interesse in heeft en wil proeven van de diversiteit van de biomedische en Life Sciences wereld, zal hier zeker zijn gading in vinden.

Deze micro-credential richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden die inzicht willen verwerven in de biomedische wetenschappen

Programma

De doelstelling van dit vak is kennis te maken met het biomedisch beroepenveld.

De doelstelling zal bereikt worden aan de hand van een lezingencyclus met 10 gastsprekers/onderzoekers die zoveel mogelijk het onderzoek binnen de verschillende afstudeerrichtingen van de biomedische wetenschappen vertegenwoordigen. De gastdocenten zullen gekozen worden op hun vaardigheden om hun onderzoek op een toegankelijke en aantrekkelijke manier voor te stellen.

Tijdens de lezingen krijgen de studenten mogelijks (meerkeuze) vragen aangeboden door de gastspreker. Deze worden in groep beantwoord door opsteken van gekleurde kaartjes, soms na (her)overleg onderling. Er wordt verwacht om de gastspreker ook te bevragen teneinde alle door de spreker gebruikte bewoordingen te begrijpen voor het einde van de les. Er wordt verwacht de impact van het onderzoek en indien relevant de bijdrage in humane geneeskunde af te toetsen. Dit alles zal in wisselwerking met de vakverantwoordelijke gebeuren.

In een volgende stap wordt een duidelijk omschreven biomedische wetenschappelijke vraagstelling besproken die nauw verband houdt met één van de lezingen . De student zal de nodige informatie dienen te vergaren via elektronische zoekplatformen en rapporteren op welke wijze deze informatie werd bekomen. De laatste stap in het proces is het verwoorden van de antwoorden en deze op elektronische wijze posten. Bij dit alles wordt uitvoerig gebruik gemaakt van het elektronische leerplatform "BlackBoard".

2E SEM, 4 studiepunten

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
(Bio-)ingenieurswetenschappen, Biomedische wetenschappen, Farmacie
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
03.02.2025
Lesgevers:
Benjamin Vervaet
Marleen Verhoye​
Locatie

UAntwerpen, Campus Drie Eiken

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.