Sociale wetenschappen

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° COMM002 Nederlands
Tags: Communicatiewetenschappen , Politieke wetenschappen

Beschrijving

Politiek en media spelen een essentiële rol in het vormgeven van onze samenleving en beïnvloeden elkaar op verschillende manieren. Communicatie speelt daarbij een heel belangrijke rol. Dit bestuderen we hier vanuit verschillende invalshoeken.

Deze micro-credential heeft als doel inzicht te verwerven in de relatie tussen politiek, media en onze maatschappij. De cursus introduceert deelnemers in theoretische inzichten, en stimuleert hun analytisch vermogen en de kritische reflectie die noodzakelijk zijn om deze dynamieken te kunnen plaatsen. Deze micro-credential wordt gedoceerd door Prof. Dr. Sarah Van Leuven.

Programma

Deze opleiding loopt over een periode van 1 semester en omvat 5 studiepunten.

De volledige micro-credential omvat 10 lessen en vindt 1 keer per week plaats in blokken van 3u.

Er wordt alsmede de mogelijkheid voorzien om de theoretische lessen achteraf te bekijken via het digitale platform UFORA. Gastcolleges en feedbacksessies zullen niet digitaal - in de vorm van een lesopname - beschikbaar zijn.

De lessenreeks zal bestaan uit het verdiepen in grote theoretische analyseschema's om de relatie tussen media, politiek en de maatschappij te kunnen begrijpen. Daarnaast wordt dieper ingegaan op verschillende cases zoals bv. tabloidisering, agenda setting, politieke public relations en nieuwsmanagement, mediabeleid, ... Een voorbeeld van zo een case vindt u in bijlage terug.

Meer info vindt u terug in de studiefiche.

Cursusnummer:
COMM002
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023, 2023 - 2024, 2024 - 2025
Startdatum:
23.09.2024
Lesgevers:
Sarah Van Leuven
Contactpersoon:
psacademie@ugent.be
Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.