Micro-credential Maatschappij, mobiliteit en ruimte

Start op 01.10.2024

Architectuur en ontwerp

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands
Tags: mobiliteit, aardrijkskunde, ruimtelijke planning

Maatschappij, mobiliteit en ruimte

Beschrijving

In omgevingsbeleid, mobiliteitsbeleid en aanverwante domeinen worden heel wat concepten gebruikt die indelingen, ingrepen en beleidskeuzes onderbouwen. Deze microcredential geeft zowel achtergrond bij concepten die in beleid worden gebruikt als bij processen die een impact hebben op de leefomgeving (bv. gentrificatie, globalisering, verstedelijking, regiovorming, ontwikkeling van vastgoedmarkten), als concrete voorbeelden van hoe deze processen empirisch kunnen worden gevat.

De doelgroep bestaat uit mensen die in de praktijk actief zijn (bij overheden, studiebureaus, middenveldsorganisaties,…) en meer achtergrond over ruimtelijke processen en de ruimtelijke dimensie van mobiliteit wensen.

Programma

Studenten worden ingewijd in theorieën en modellen over hoe de samenleving, mobiliteit en ruimte samenhangen, en leren hoe deze in de praktijk worden toegepast in beleid en empirisch onderzoek.

Maatschappij en ruimte, 6 ECTS, 2e semester, lesgevers: Thomas Vanoutrive, Tom Coppens

Ruimte en Mobiliteit , 6 ECTS, 1e semester, lesgever: Thomas Vanoutrive)

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Architectuur en ontwerp
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2024 - 2025
Startdatum:
01.10.2024
Lesgevers:
Thomas Vanoutrive, Tom Coppens
Locatie

UAntwerpen Stadscampus

Meer informatie

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.