Micro-credential Belgische politiek voor beginners

Start op 01.10.2024

Recht

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° n/a Nederlands Online beschikbaar
Tags: Belgische politiek, beginners, partijsysteem, evolutie

Deze micro-credential richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden die inzicht willen verwerven in de kerninstituties, -processen, -actoren, en -debatten van de Belgische politiek.

Beschrijving

De Belgische politiek vormt een complex kluwen: het is begrijpelijk dat men soms door het bos de bomen niet meer ziet met multi-level governance, decentraliserings- en federaliseringsprocessen, verhoudingen tussen gemeenschappen en gewesten alsook relaties met het federale niveau, Europa, de verhoudingen tussen regering en parlement, politieke partijen, nieuwe groepen en identificaties, electorale evoluties, het samenleven in etnisch diverse gemeenschappen...

Deze micro-credential richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden die inzicht willen verwerven in de kerninstituties, -processen, -actoren, en -debatten van de Belgische politiek. We vertrekken daarbij van de actuele debatten over de organisatie van de Belgische politiek, met veel aandacht voor het waarom van de problemen en uitdagingen waar de Belgische samenleving vandaag mee geconfronteerd wordt. Daarom wordt waar nodig de nadruk gelegd op de wijze waarop huidige instituties, processen en debatten historisch vorm kregen.


Programma

De micro-credential baseert zich op het vak ‘Belgische politiek’ dat deel uitmaakt van het curriculum van de bachelor in de politieke wetenschappen. Het gaat om een 12-delige lessenreeks.

De fysieke lessen vinden plaats op de Stadscampus te Antwerpen, en dat op maandagen tussen 10.30 en 12.30 uur.

Aanwezigheid in de les is mogelijk maar niet verplicht. Voor de levenslang lerenden worden lesopnames ter beschikking gesteld. Daarnaast zullen er ook 3 Q&A-sessies plaatsvinden waarbij deelnemers in interactie kunnen gaan met de docente.

6 studiepunten

Cursusnummer:
n/a
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen, Micro-credentials
Interessegebied:
Recht, Sociale wetenschappen
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
01.10.2024
Lesgevers:
Petra Meyer
Locatie

UAntwerpen Stadscampus

Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.