Micro-credential Belgische politiek voor beginners

Starts on 01.10.2024

Law

Interested?

More information
° n/a NL Available online
Tags: Belgische politiek, beginners, partijsysteem, evolutie

Deze micro-credential richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden die inzicht willen verwerven in de kerninstituties, -processen, -actoren, en -debatten van de Belgische politiek.

Description

De Belgische politiek vormt een complex kluwen: het is begrijpelijk dat men soms door het bos de bomen niet meer ziet met multi-level governance, decentraliserings- en federaliseringsprocessen, verhoudingen tussen gemeenschappen en gewesten alsook relaties met het federale niveau, Europa, de verhoudingen tussen regering en parlement, politieke partijen, nieuwe groepen en identificaties, electorale evoluties, het samenleven in etnisch diverse gemeenschappen...

Deze micro-credential richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden die inzicht willen verwerven in de kerninstituties, -processen, -actoren, en -debatten van de Belgische politiek. We vertrekken daarbij van de actuele debatten over de organisatie van de Belgische politiek, met veel aandacht voor het waarom van de problemen en uitdagingen waar de Belgische samenleving vandaag mee geconfronteerd wordt. Daarom wordt waar nodig de nadruk gelegd op de wijze waarop huidige instituties, processen en debatten historisch vorm kregen.


Program

De micro-credential baseert zich op het vak ‘Belgische politiek’ dat deel uitmaakt van het curriculum van de bachelor in de politieke wetenschappen. Het gaat om een 12-delige lessenreeks.

De fysieke lessen vinden plaats op de Stadscampus te Antwerpen, en dat op maandagen tussen 10.30 en 12.30 uur.

Aanwezigheid in de les is mogelijk maar niet verplicht. Voor de levenslang lerenden worden lesopnames ter beschikking gesteld. Daarnaast zullen er ook 3 Q&A-sessies plaatsvinden waarbij deelnemers in interactie kunnen gaan met de docente.

6 studiepunten

Course number:
n/a
Type:
Short- en long-term programmes, Micro-credentials
Area of interest:
Law, Social Sciences
Language:
NL
Academic year:
2023 - 2024
Starting date:
01.10.2024
Lecturers:
Petra Meyer
Location

UAntwerpen Stadscampus

More information
Available online

Your browser does not meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the desired browser.