KA-05: Anesthesie en post-operatieve zorgen voor de dierenartsassistent

Start op 11.01.2022

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° KA-05 Nederlands
Tags: Dierenartsassistenten

Beschrijving

De dierenartsassistent(e) is in vele praktijken verantwoordelijk voor de voorbereiding en de monitoring van de anesthesie. In deze praktijkles wordt (kort) uitleg gegeven over de gangbare technieken voor IV-katheterisatie bij de hond en endotracheale intubatie bij hond en kat. Er is uitgebreide mogelijkheid tot oefenen op dummies.

Verder worden de basisstappen van de intra-operatieve anesthesiemonitoring uit de doeken gedaan: Hoe interpreteer ik de verschillende parameters? Wat zijn de normaalwaarden? Hoe herken ik snel wanneer het fout dreigt te lopen?

Soms loopt het toch eens verkeerd af en daarom eindigen we de namiddag met praktische info over reanimatietechnieken.

Opmerkingen

Maximum 20 deelnemers

Cursusnummer:
KA-05
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
11.01.2022
Lesgevers:
Roggeman Tom
Polis Ingeborgh
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.