Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-17 Nederlands
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

De bedoeling van deze praktische voormiddag is om met de dierenartsen die de voorbije jaren de module basisechocardiografie op onze faculteit volgden op een interactieve manier echocardiografie casussen te bespreken, en hen de kans te geven om moeilijke zaken nog eens te oefenen. De voormiddag wordt gestart met een korte herhaling van de juiste techniek om een compleet en systematisch echografisch onderzoek van het hart uit te voeren, gevolgd door het overlopen van zelf meegebrachte echocardiobeelden. Natuurlijk kan er daarna onder deskundige begeleiding volop geoefend worden om zich te vervolmaken in de wondere wereld van de echocardiografie.

Wij zouden de deelnemers willen vragen om minstens 2 weken op voorhand hun cases en echocardiobeeldjes door te sturen naar Pascale.Smets@ugent.be

Programma

13.30-15.00u: Herhaling basistechnieken en bespreken beelden (Prof. dr. P. Smets)

15.00-15.30u: Koffiepauze

15.30-17.00u: Practicum (Prof.Dr. P. Smets, Da V. Liekens, Da. G.Mampaey)

Opmerkingen

Voor deze les hadden we graag aan de deelnemers gevraagd om een eigen dier mee te brengen.

Cursusnummer:
K-17
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2021 - 2022
Startdatum:
19.04.2022
Lesgevers:
Smets Pascale
Liekens Veronique
Mamapert Gitte
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.