K-14: Hoe maak je een hond drachtig en hoe ga ik om met reproductieve infecties?

Start op 07.03.2023

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-14 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

(Gelegenheids)fokkers begeleiden, veel dierenartsen worden er nerveus van.

In de praktijk gebeurt cyclusopvolging bij de teef regelmatig, maar begrijpen we de cyclus volledig of volgen we gewoon de referentiewaarden van het labo zonder dieper inzicht? Hoe pakken we dit het best aan en hoe interpreteren we de resultaten? Wat zijn de mogelijkheden voor de dierenarts om een teef drachtig te krijgen? We bespreken ook abnormale cyclussen, inseminatie, sperma kwaliteit.

In deel twee van deze lesnamiddag bekijken we enkele reproductieve infecties zoals Herpes, Brucella…. Komen ze vaak voor in België? Wat zijn de klinische gevolgen van een besmetting? Hoe diagnosticeren we besmettingen? Wat met een hond die positief test? Welke preventieve maatregelen nemen we best? Ook bespreken we andere reproductieve ontstekingen en infecties zoals pyometra, prostatitis, vaginitis, balanoposthitis tijdens dit lesdeel.

Programma

13.30u -15u: Da. J. Lannoo

15.30u- 17u: Da. P. Banchi (Engels)

Cursusnummer:
K-14
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2022 - 2023
Startdatum:
07.03.2023
Lesgevers:
Lannoo Joke
Banchi Penelope
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.