K-03 Het gebruik van psychofarmaca in gedragsdiergeneeskunde

Start op 12.01.2024

Diergeneeskunde

Geïnteresseerd?

Meer informatie
° K-03 Nederlands Online beschikbaar
Tags: Kleine huisdieren

Beschrijving

Deze academieles zal jullie wegwijs maken in de wereld van psychofarmaca bij kleine huisdieren (50% hond - 25% kat) en bij paarden (25%) en overloopt de verschillende groepen psychofarmaca die momenteel beschikbaar zijn voor deze dieren. Door middel van bestaande literatuur en praktijkcasussen worden de aanbevolen toepassingen en gebruiksmethoden van deze farmacologische behandelingen toegelicht.

Van het identificeren van geschikte indicaties tot het begrijpen van de farmacologische eigenschappen, krijg je een overzicht van recente inzichten en praktijkgerichte benaderingen. Concrete voorbeelden tonen aan in welke gevallen psychofarmaca al dan niet geïntegreerd kunnen worden in het behandelplan voor gedragsproblemen bij deze dieren.

Prof. Dr. Anouck Haverbeke en Dierenarts Jenthe Kwik delen graag hun kennis en inzichten over dit belangrijke aspect van gedragsdiergeneeskunde.

Cursusnummer:
K-03
Type opleiding:
Kort- en langlopende opleidingen
Interessegebied:
Diergeneeskunde
Taal:
Nederlands
Academiejaar:
2023 - 2024
Startdatum:
12.01.2024
Lesgevers:
Kwik Jenthe
Haverbeke Anouck
Contactpersoon:
acvetmed@ugent.be
Meer informatie
Online beschikbaar

Uw browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.